DINU PATRICIU A MURIT

DINU PATRICIU A MURIT la Londra, la vârsta de 64 de ani, informează România TV. Unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, Dinu Patriciu suferea de o boală hepatică progresivă. 

19 aug. 2014, 08:39
DINU PATRICIU A MURIT

DINU PATRICIU A MURIT la vârsta de 64 de ani, la Londra. 

Dinu Patriciu a cunoscut de-a lungul vieţii sale mărirea şi decăderea. A făcut primul milion după Revoluţia din 89, a înfiinţat prima firmă privată, a făcut parte din fondatorii PNL, a fost ministru, iar în 2007, când a vândut Rompetrol, a ajuns cel mai bogat român, cu o avere estimată la 3,4 miliarde de euro. În 2012, Dinu Patriciu a fost la un pas de moarte şi a fost supus unui transplant de ficat. Intervenţia a avut loc în decembrie 2012 la o clinică din Milano. Omul de afaceri suferea de o boală hepatică progresivă.

După operaţie, Dinu Patriciu mărturisea într-un interviu la România TV că şi-a făcut testamentul înainte de intervenţie.

„Seara aceea a fost de roman, pentru că fratele meu la mine cu un avocat de la Milano ca să îmi scriu testamentul. În timp ce făceam asta, au apărut medicii, zâmbind, care mi-au spus că au găsit un ficat şi că mă pregătesc de operaţie. În cele din urmă am ajuns pe masa de operaţie, răstignit ca şi Hristos. Este adevărat că îţi revezi viaţa”, mărturisea Dinu Patriciu.

Urmăreşte interviul oferit de Dinu Patriciu în video de mai jos.

 

Dinu Patriciu se număra printre miliardarii lumii, într-un top făcut de chinezi. Omul de afaceri român se afla pe locul 597, cu o avere de peste 2 miliarde de euro, ocupând o poziţie aflată pe la mijlocul clasamentului. 

Dinu Patriciu era căsătorit cu Dana Patriciu, dar se aflau în procedură de divorţ. La începutul anului, avocaţii lui Dinu Patriciu au anunţat oficial că omul de afaceri şi-a mutat domiciliul la Londra