Divorţezi şi câştigi: Sumă-RECORD obţinută la partaj de o soţie care s-a despărţit de soţul ei

Omul de afaceri britanic Chris Hohn va trebui să-i plătească fostei sale soţii, Jamie Cooper-Hohn, 337 de milioane de lire sterline (425 de milioane de euro), aceasta fiind cea mai mare sumă obţinută până în prezent în Marea Britanie, în cadrul unui proces de partaj după un divorţ, relatează AFP vineri.

28 nov. 2014, 16:19
Divorţezi şi câştigi: Sumă-RECORD obţinută la partaj de o soţie care s-a despărţit de soţul ei

Acordul, detaliat într-o hotărâre judecătorească, ar mai putea suferi modificări de ultimă oră până la publicarea sa în 12 decembrie.

Citeşte şi Divorţ BOMBĂ în Liga I! Un fotbalist împarte 85 DE MILIOANE DE DOLARI cu SOŢIA

Născută în SUA, Jamie Cooper-Hohn, de 49 de ani, a pretins jumătate din avere fostului ei soţ, un renumit manager de fonduri de investiţii, dar Chris Hohn (48 de ani) a acceptat să dea numai un sfert, susţinând că el a avut o contribuţie mult mai mare la realizarea avuţiei comune, estimate la 700 de milioane de lire.

Cei doi s-au cunoscut la Harvard, în perioada studenţiei şi au divorţat în 2012, după 17 ani de căsătorie. Ei sunt părinţii a patru copii. Soţii Hohn au fondat împreună asociaţia de caritate ‘The Children’s Investment Fund Foundation’, având ca scop ajutorarea populaţiei din ţările în curs de dezvoltare, şi au fost renumiţi pentru generozitatea donaţiilor pe care le-au făcut de-a lungul timpului.

Suma obţinută de Jamie Cooper-Hohn depăşeşte precedentul record în domeniu înregistrat în Marea Britanie în 2011, când miliardarul rus Boris Berezovski (decedat între timp) a dat după divorţ fostei soţii aproximativ 275 de milioane de euro