Afaceristul Tiberiu Urdăreanu şi-a recunoscut vinovăţia

Procurorii DNA au renunțat să mai ceară arestarea preventivă a omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu și au solicitat vineri Tribunalului București arestarea la domiciliu, după ce acesta și-a recunoscut vinovăția. Solicitarea procurorilor a fost încuviinţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi, care a hotărât, însă, arestarea preventivă a primarului suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita.

30 oct. 2015, 13:43
Afaceristul Tiberiu Urdăreanu şi-a recunoscut vinovăţia

„Inculpatul Tiberiu Urdăreanu, în declarația formulată la 29.10.2015, a recunoscut acuzația și a arătat că Nichita i-a dat de înțeles că lucrurile vor merge bine, că are un ‘aranjament’ cu acea firmă și că va fi mulțumit. Ulterior, a avut o discuție cu Mardarasevici la sediul UTI, acesta spunându-i că se ocupă el de bunul mers al contractului, în condițiile în care și UTI își va face treaba, că era o înțelegere cu primarul, Mardarasevici comunicându-i că 8-10% din valoarea contractului ar fi ‘obligații’ ale asocierii pentru buna derulare a contractului”, se arată în referatul DNA trimis în instanță.

Citeşte şi: Gheorghe Nichita, primarul suspendat al Iaşiului, şi afaceristul Tiberiu Urdăreanu, REŢINUŢI de DNA VIDEO

Procurorii cer, în schimb, arestarea preventivă a primarului suspendat de Iași, Gheorghe Nichita, care a negat faptele în timpul audierii la DNA.

Gheorghe Nichita, primarul suspendat al Iaşiului, şi omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, au fost reținuţi, joi, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, într-un dosar în care sunt cercetate fapte directe de corupţie. Nichita a fost reţinut pentru luare de mită, iar Urdăreanu pentru dare de mită, potrivit procurorilor DNA.