Doi profesori şi un părinte au fost reţinuţi pentru şpagă la BACALAUREAT 2014. Vezi în ce consta MITA

Primele reţineri în cazul şpăgii de la BACALAUREAT 2014. Doi profesori şi tatăl a doi elevi gemeni din Târgu-Jiu au fost reţinuţi vineri noapte pentru 24 de ore. Ei sunt acuzaţi de luare şi dare de mită. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au găsit mii de euro în locuinţele dascălilor şi au confiscat electrocasnice şi sticle cu whisky, pe care profesorii le luau şpagă.

12 iul. 2014, 05:00
Doi profesori şi un părinte au fost reţinuţi pentru şpagă la BACALAUREAT 2014. Vezi în ce consta MITA

Directorul Liceului Sportiv din Târgu-Jiu şi un alt profesor de la Liceul Teologic sunt acuzaţi că au luat mită de la un afacerist, pentru ca fiii lui gemeni să obţină note mari, informează România TV

Citeşte şi REZULTATE FINALE BAC 2014. În Neamţ a crescut promovabilitatea, după contestaţii

Unul dintre băieţi a luat o notă mai mare la limba română după contestaţii, dar sunt suspiciuni şi că notele de 10 obţinute de gemeni la matematică nu sunt reale. Ofiţerii DGA i-au interceptat pe dascăli când negociau şpaga pentru un punct în plus la limba română. Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore. „Acuzaţiile sunt de luare si dare de mita. Nu putem sa facem declaratii, ne-au cerut sa nu facem declaratii in legatura cu acuzatiile aduse”, a spus Florin Homescu, avocatul omului de afaceri, tatăl elevilor. 

Citeşte şi REZULTATE BAC 2014 EDU.RO: Dezastru după contestaţii

Patru profesori au fost aduşi la audieri.

Citeşte şi REZULTATE BAC 2014: Decizie neaşteptată luată de 200 de absolvenţi

„Nici nu stiu despre ce este vorba, nu ştiu de ce ne-a chemat la audieri”, a declarat o profesoară. Profesorii şi afaceristul vor ajunge sâmbătă în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.