Doina a fost înjunghiată în faţa unei covrigării chiar de soţul ei, miner, sub privirile copilului. Cum s-a întâmplat nenorocirea

Încă una din dramele trăite de femeile abuzate din România și neștiute nici măcar de cei din familie, uneori, a ieșit vineri dimineața la iveală, după ce o gorjeancă de 39 de ani a fost înjunghiată în plină stradă, sub privirile copilului său, de soțul de care voia să se despartă. Bărbatul a fost atât de „curajos” încât, apoi, a încercat să își curme viața, însă nu a reușit decât să se zgârie pe la gât și să devină pacient cu probleme penale.

08 dec. 2018, 12:46
Doina a fost înjunghiată în faţa unei covrigării chiar de soţul ei, miner, sub privirile copilului. Cum s-a întâmplat nenorocirea

Doina Șchiopan plecase de mai mult timp de la soțul său Constantin, din comuna mehedințeană Șovarna, pentru că se săturase de bătăile pe care le primea, scrie pandurul.ro.

Încerca să se descurce pe cont propriu în locuința părinților săi din apropiere de Motru, unde avea cu ea și cei doi copii mai mici ai familiei, de 6 și 8 ani, alți doi copii fiind deja majori. Vineri dimineața îl dusese pe unul dintre copii la școală și urma să îl lase și pe celălalt la grădiniță.

Citeşte şi STUDENTĂ din Motru, agresată de o vedetă TV. „Mi-a luat mâna ca să mi-o pună în zona lui intimă. A vrut să-mi dea cămaşa jos”

Nu a mai apucat să facă însă lucrul acesta pentru că a venit soțul bătăuș și a atacat-o cu cuțitul în plină stradă. „Ea schimbase banii aici la covrigăria asta de lângă Policlinică și îi dădea 2 lei la copil. El a venit cu cuțitul pe la spatele ei și, zbang, fără să îi spună ceva, a lovit-o de mai multe ori. Nu l-a interesat că era în stradă și e lume de față. A încercat apoi să se taie pe el, dar mai mult s-a zgâriat”, a declarat unul dintre martorii oculari.

S-a dus înjunghiată la spital

Femeia a găsit resurse fizice suficiente pentru a trece strada și a intra în curtea spitalului din apropiere. Aici însă nu a spus nimic nimănui.

Unul dintre localnicii care avea treabă la spital a observat că nu e ceva în regulă cu ea și a alertat cadrele medicale, ulterior ieșind la iveală că femeia era înjunghiată grav. „Era cu copilul după ea și am văzut că nu stătea dreaptă, ca orice om normal. Dădea cu capul în zid și se văieta. La un moment dat părea că se prăbușește și atunci am chemat o asistentă. A venit și doamna de pe liftul de la spital și au preluat-o, ducând-o la urgențe. M-am mirat când am aflat că fusese înjunghiată și a avut atâta putere să vină din stradă până în spital pe picioarele dumneaei”, a menționat Victor Burtea, unul dintre martorii întregii scene de la spitalul din Motru.

Chiar managerul spitalului, dr. Marian Efrim, a fost unul dintre medicii care au intervenit și au încercat să o stabilizeze pe femeie, dar și pe soțul acesteia. Starea victimei este una gravă, după ce a fost stabilizată atât ea cât și individul agresor fiind transferați la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Bătăi cu repetiție

Motrenii și-au adus aminte repede după acest incident de alte lucruri asemănătoare produse la ei în oraș în ultimii ani, cel mai recent fiind cel de anul trecut, când un alt individ și-a bătut iubita până când a lăsat-o fără suflare.

La locul unde s-a produs tragedia de vineri au venit inclusiv colegi de muncă ai lui Constantin Șchiopan, dar și rude ale acestuia, toată lumea mirându-se că s-a putut întâmpla așa ceva. Bărbatul era descris drept un individ care nu era în stare nici măcar să taie o pasăre din gospodărie de milos ce era, însă sora sa, Maria, a pus punctul pe „i” și a dezvăluit că, în schimb, era foarte violent cu soția sa.

Femeia a plecat de mai multe ori de acasă, a cerut sprijinul Poliției din Șovarna, dar în zadar și, ca urmare, acum a trebuit să se refugieze la rudele sale de la Ploștina. „Ea mi-a spus cu gura ei că venea noaptea din schimbul 3 și o bătea de nu mai știa de ea. Pleca de acasă cu copiii mici, dormea prin fânare, pe câmp, și tot nu scăpa de el. S-a dus la Poliție la Șovarna, dar acolo nu a luat nimeni nicio măsură, că polițiștii vin doar să facă cercetări după ce se omoară între ei. Nu sunt în stare să prevină asemenea lucruri. Ea la Șovarna a fost de nu știu câte ori și nu au făcut nimic pentru ea. Ar fi trebuit să îl cheme pe el la post acolo și să îl zgândăre un pic, poate îi băgau mințile în cap, așa uite ce se întâmplă, rămân copilașii ăștia ai mici pe drumuri”, a declarat sora agresorului.

Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal în care este cercetat pentru tentativă de omor asupra unui membru al familiei, ceea ce îi poate aduce un deceniu de pușcărie dacă va fi găsit vinovat.