Doliu la Dinamo. A murit „omul bun la toate” de la Dinamo. Şi-ar fi luat pastilele greşit

Marian "Jean" Grama a murit astăzi, la vârsta de 74 de ani, după ce și-ar fi luat pastilele greșit.

10 aug. 2018, 19:00
Doliu la Dinamo. A murit „omul bun la toate” de la Dinamo. Şi-ar fi luat pastilele greşit

Libertatea a scris zilele trecute că fostul fotbalist, arbitru și organizator de competiții la Dinamo fusese internat de urgență din cauză că și-ar fi administrat greșit pastilele.

Jean Grama a acuzat în ultima perioadă mai multe probleme de sănătate, la începutul anului 2017 fiind internat la Fundeni, la secția de Neurologie, cu o semipareză.

Grama a fost fotbalist la Progresul București și Jiul Petroșani, în anii ’60-’70. A urmat o carieră în arbitraj, între anii 1981 – 1991.

În perioada 1990-2000, a fost în structura echipei din Ștefan cel Mare, pe funcția de organizator de competiții, fiind recunoscut în club ca „omul bun la toate”.

„Jean Grama era omul cu morții de la Dinamo. După ce murea vreo fostă glorie a clubului, el comanda coroanele, se ocupa cu toate: de groapă, de pomană, de tot.L-am sunat acum și mi-a răspuns fiul său. Mi l-a dat la telefon. I-am zis: «Bă, scoală, să mergem la un șpriț»”, declara Constantin David, fost fotbalist la Dinamo, anul trecut pentru Libertatea.

În 2003, celebrul fan dinamovist Nicu „Galerie” a fost protagonistul unei întâmplări memorabile, în care a fost implicat și Jean Grama.

Un grup de suporteri ai echipei Dinamo a informat conducerea clubului că fostul șef de galerie, pe numele său Nicolae Paraschiv, a decedat. Oficialii i-au oferit familiei acestuia un ajutor financiar de 30 de milioane de lei vechi, cu care fostul șef al suporterilor dinamovisti a organizat o petrecere. Jean Grama a închiriat și două autocare pentru deplasarea suporterilor la Vîlcea, unde urma să fie „înmormintat“ Nicu „Galerie”. Când Grama s-a dus la așa-zisul priveghi, l-a găsit pe acesta mahmur după petrecerea pe care o organizase.