Donald Trump, 9 MILIARDE de dolari pentru organizaţiile care refuză să ofere servicii de avort

Donald Trump extinde dramatic sprijinul pe care îl oferă guvernul federal organizaţiilor de asistenţă medicală care sunt de acord să nu furnizeze servicii de avort, scrie The Independent.

16 mai 2017, 16:58
Donald Trump, 9 MILIARDE de dolari pentru organizaţiile care refuză să ofere servicii de avort

Departamentul de Stat al SUA a anunţat un nou program, numit Protecting Life in Global Health Assistance/ Protejarea vieţii în asistenţa medicală globală, care va oferi 8,8 miliarde de dolari organizaţiilor guvernamentale din lume, care respectă o restricţie globală.

Nicio organizaţie care primeşte bani din partea SUA nu poate promova sau discuta servicii de avort, chiar dacă folosesc fonduri străine pentru acest lucru.

Potrivit Mediafax, banii vor veni de la Departamentul de Stat al SUA, Agenţia americană pentru Dezvoltare Internaţională (Usaid) şi Departamentul de Apărare, potrivit CBN News.

Trump a reintrodus legea din administraţia George W Bush, care previne organizaţiile străine ce primesc fonduri din SUA din a oferi sau chiar discuta servicii de avort cu femeile.

De asemenea, legea nu le permite organizaţiilor care primesc fonduri să lucreze cu organizaţii care oferă astfel de servicii.

Bush a exclus totuşi organizaţiile care se ocupă cu prevenţia HIV/Sida, spre deosebire de Trump, care le va include în restricţie. În schimb, Trump a extins restricţia astfel încât să se aplice tuturor fondurilor globale de asistenţă medicală, nu doar banilor alocaţi pentru conturile de planificare familială.

Acest lucru înseamnă că o organizaţie dintr-o ţară dezvoltată care oferă medicaţie anti-malarie sau medicaţie pentru alte boli preventive, cu banii primiţi din SUA, ar putea fi exclusă şi să îi fie tăiate fondurile de asistenţă medicală globală dacă se oferă să discute cu pacienţii despre orice serviciu de avort.

Versiunea lui Trump a acestei restricţii i-a îndemnat pe experţi să estimeze că va exista un decalaj de 600 milioane de dolari în avorturi şi servicii de planificare familială pe care agenţiile de ajutor şi donatorii privaţi ai altor ţări ar trebui să le completeze.

Acest anunţ va duce la mărirea decalajului cu milioane, dacă nu mai mult, în funcţie de organizaţiile care se vor supune restricţiei.

Organizaţiile care nu respectă prevederile Programului de protecţie a vieţii în asistenţa medicală globală nu vor primi fonduri, iar banii vor ajunge la organizaţiile care sunt de acord să respecte în totalitate aceste prevederi, potrivit Departamentului de Stat.