Trump nu mai este LIDERUL MORAL al planetei. Locatarul Casei Albe s-a răzgândit şi pune PUNCT separării familiilor migranţilor UPDATE

Preşedintele american Donald Trump nu mai este "liderul moral" al planetei şi "nu poate vorbi în numele lumii libere", a estimat miercuri secretarul general al Consiliului Europei, ca reacţie la separarea copiilor de migranţi de restul familiilor lor.

20 iun. 2018, 16:27
Trump nu mai este LIDERUL MORAL al planetei. Locatarul Casei Albe s-a răzgândit şi pune PUNCT separării familiilor migranţilor UPDATE

UPDATE: În urma criticilor internaţionale, preşedintele de la Casa Albă a anunţat. miercuri, că va pune capăt separării copiilor de părinţii lor migranţi.

„Ceea ce se întâmplă la frontieră (americano-mexicană), unde el îi separă pe copii de părinţii lor, este un semn că el nu mai este liderul moral al ţării sale sau al planetei”, a declarat Thorbjorn Jagland pentru postul norvegian TV2, cu ocazia unei deplasări la Moscova.

„Tot ceea ce face el (Donald Trump) îl exclude din rolul pe care preşedinţii americani l-au avut întotdeauna. El nu mai poate vorbi în numele a ceea ce se cheamă lumea liberă”, a subliniat Jagland.

Separarea copiilor de părinţii lor fără acte, dintre care mulţi fug de violenţele din America Centrală, a generat un scandal în SUA şi a declanşat o ploaie de critici la adresa lui Donald Trump.

Întrebat cu privire la retragerea SUA din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR), Jagland a afirmat că „acest lucru nu a fost unul neaşteptat”. „Acesta nu este decât un exemplu suplimentar care arată că el nu doreşte tratate internaţionale şi nici organizaţii internaţionale bazate pe cooperare”, a spus secretarul general al Consiliului Europei.

SUA au anunţat marţi că se vor retrage din organizaţia cu sediul la Geneva, pe care o acuză de „ipocrizie” şi de parti-pris împotriva Israelului.