Donald Trump nu vrea să aibă soldaţi transgenderi în Armata Statelor Unite

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat prin intermediul reţelei de socializare Twitter că este împotriva transgender-ilor din Armata Statelor Unite, pe care vrea să îi intezică de la serviciul militar.

27 iul. 2017, 11:44
Donald Trump nu vrea să aibă soldaţi transgenderi în Armata Statelor Unite

Preşedintele Trump şi-a folosit contul său de Twitter pentru a informa că a decis să nu mai lase niciun transgender în Armata Statelor Unite. Deocamdată, Trump nu a prezentat niciun plan în acest sens, ci doar şi-a făcut cunoscuă intenţia sa ce vizează mii de transgenderi din Armata SUA,care ar urma să fie excluşi din serviciul militar al SUA. 

Decizia lui Trump îi ia prin surprinde şi pe fostul preşedinte american Barack Obama, dar şi Pentagonul, pe care l-a surprins cu „garda jos”.

„După consultări cu generalii şi experţii mei militari, vă rog să luaţi la cunoştinţă faptul că Guvernul SUA  nu va accepta şi nu va permite  … indivizi transgenderi să servească în nicio ramură a Armatei Statelor Unite. Militarii noştri  trebuie să se concentreze pe victoria decisivă (…) fără să îndure povara costurilor medicale enorme şi de eventuale perturbări pe care le-ar antrena eventuala prezenţă a transgender-ilor Armatei SUA. Vă mulţumesc”, şi-a încheiat mesajul pe Twittwer „preşedintele Trump.

Declaraţia preşedintelui nu conţine, deocamdată, alte detalii, în timp de Casa Albă a recunoscut că nu are deocamdată vreo politică în acest sens pentru a proceda faţă de noua interdicţie. Secretara de presa de la Casa Albă, Sarah Huckabee Sanders a declarat că Preşedinţia şi Ministerul Apărării lucrează la „legiferarea” noii măsuri propuse de Trump.

Nu se ştie nici ce se va întâmpla cu militarii transgenderi care sunt deja în serviciul armatei americane. Pentagonul a refuzat până acum să dea date legate de numărul militarilor transgenderi, dar în 2016, un studiu de la RAND Corporation  estima că numărul acestor militari din Americană se ridică la 6.630 de persoane.