Dosarul surpării de la Mina Lupeni, din octombrie 2017, a fost clasat

Procurorii din Petroşani au clasat dosarul deschis după ce un abataj al Minei Lupeni s-a surpat în octombrie 2017, apreciind că nu se poate reţine o culpă în cazul celor trei persoane ce au fost anchetate în urma acelui eveniment, ce s-a soldat atunci cu decesul a doi mineri care lucrau în subteran.

RomaniaTV.net
03 ian. 2019, 13:33
Dosarul surpării de la Mina Lupeni, din octombrie 2017, a fost clasat

„S-a dispus clasarea dosarului în luna decembrie 2018. Este o soluţie dată de procurorul de caz şi poate fi atacată de persoanele nemulţumite, în speţă, probabil, de succesorii celor decedaţi. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată la primul procuror„, a declarat joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, procurorul Darius Roman.

Dosarul i-a vizat pe fostul director general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cosmin Chiuzan, pe fostul inginer şef cu producţia, Cristian Balea, şi pe fostul director al Minei Lupeni, Daniel Brânzan.

Soluţia din dosar a fost dată de procurorul de caz în conformitate cu articolul 16, litera b, din Codul de procedură penală, care menţionează că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

Doi mineri şi-au pierdut viaţa, iar un al treilea a fost rănit în urma unei surpări care s-a produs pe 5 octombrie într-un abataj al Minei Lupeni, din Valea Jiului. Victimele făceau parte dintr-o echipă de 11 mineri care lucrau în subteran, opt dintre aceştia reuşind să fugă şi să scape cu viaţă din locul surpării de cărbune.