DOSARUL COLECTIV. Imagini şi informaţii în premieră din anchetă. Ce au descoperit procurorii în noaptea tragediei VIDEO

România TV a obţinut în exclusivitate primele imagini din Clubul Colectiv, după incendiul în urma căruia 63 de persoane şi-au pierdut viaţa. Totodată, România TV a prezentat informaţii importante din anchetă, ce vor să stabilească procurorii, dar şi ce au descoperit în clubul groazei. 

28 ian. 2016, 09:17
DOSARUL COLECTIV. Imagini şi informaţii în premieră din anchetă. Ce au descoperit procurorii în noaptea tragediei VIDEO

ANCHETĂ COLECTIV. Procurorii şi poliţiştii care au intrat pentru prima dată în club după incendiu au văzut o imagine de coşmar: aproape totul era ars şi acoperit de funingine. Sticlele erau pe masă, unele erau topite, potrivit imaginilor, difuzate în exclusivitate de România TV.  

Anchetatorii au descoperit la faţa locului 7 tuburi de artificii şi materiale pirotehnice. În zona containerului unde au rămas blocaţi oamenii care au încercat să iasă din club au fost descoperite telefoane şi haine, iar pe podea, scaune şi mese răsturnate, sticle sparte şi bunuri personale abandonate.

COLECTIV. Raportul expertizei realizată de specialiştii de la Petroşani a fost predat. Care e principala concluzie

În imaginile difuzate de România TV se observă că multe dintre obiectele de mobilier erau intacte. Pereţii, plafonul, podeaua şi mobilierul, totul era însă negru, afumat. Oamenii care au fugit şi-au lăsat totul în urmă. Pe scenă erau boxele, instrumentele muzicale şi ecranele de proiecţie topite. Accesul la una dintre uşi este obstrucţionat de mai multe boxe audio. Uşile sunt legate cu un lanţ blocat cu o bară de fier. Tot pe scenă au găsit bandă adezivă şi panoul de comandă pentru elementele pirotehnoice.

INCENDIU COLECTIV. Medicii pot elibera concedii medicale RĂNIŢILOR timp de 3 LUNI de la INCIDENT

Anchetatorii au găsit o instalaţie formată din două butelii de dioxid de carbon folosit pentru efectele pirotehnice, relatează România TV.

În urma cercetărilor a fost dispusă efectuarea a 3 expertize. Anchetatorii vor să afle cum s-a produs incendiul, cauzele concrete şi în ce condiţii putea fi evitată tragedia.

COLECTIV. Voluntar: „Unii pacienţi sunt aşa de descurajaţi, că s-au gândit serios să se sinucidă”

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu despre incendiul de la Colectiv: Nu cred într-o înscenare