DOSARUL Elenei Udrea. Când va fi CITAT fostul ministru la DNA după votul pentru REŢINERE

Elena Udrea a fost salvată de colegii deputaţi de la arestare preventivă în noul dosar. În schimb, cererile DNA privind încuviinţarea reţinerii şi începerea urmăririi penale a fostului ministru au fost aprobate. Udrea ar urma să fie citată la DNA după ce procurorii vor primi documentele de la Camera Deputaţilor. 

28 oct. 2015, 18:51
DOSARUL Elenei Udrea. Când va fi CITAT fostul ministru la DNA după votul pentru REŢINERE

Direcția Națională Anticorupție (DNA) va stabili data la care va fi citată Elena Udrea după primirea documentelor oficiale privind hotărârile Camerei Deputaților privind încuviințarea urmăririi penale și a reținerii și respingerea cererii de arestare preventivă a fostului ministru al Dezvoltării.

Potrivit prevederilor legale, documentele vor urma același traseu ca în cazul cererii DNA de a fi sesizată Camera Deputaților, respectiv prin Ministerul Justiției și Parchetul General, iar apoi DNA va stabili data la care va fi citată Elena Udrea, scrie Agerpres.

Plenul Camerei Deputaților a admis, miercuri, cererea privind reținerea și a respins arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea.

CITEŞTE ŞI REZULTATUL OFICIAL. Elena Udrea poate fi REŢINUTĂ, NU şi arestată. Scandal la numărarea voturilor

Încuviințarea reținerii a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților cu 123 de voturi „pentru” și 119 „împotrivă”.

Deputații au respins încuviințarea arestării preventive, înregistrându-se 115 voturi „pentru” și 105 „împotrivă”, în condițiile în care pentru adoptare erau necesare 122 de voturi — majoritatea deputaților prezenți. Ca urmare, în acest caz nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptarea hotărârii.

Anterior, plenul Camerei Deputaților aprobase cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, cu 193 de voturi „pentru” și 106 „împotrivă”.

Cererile DNA au fost făcute în cazul unui nou dosar privind perioade când Elena Udrea era ministru, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).