Două tinere cu văl islamic, agresate pe stradă în Bucureşti

Două adolescente musulmane ar fi fost agresate de un grup de tineri în Capitală, pe Calea Moşilor.

31 mart. 2016, 16:00
Două tinere cu văl islamic, agresate pe stradă în Bucureşti

Cele doua tinere, in varsta de 18 ani, ar fi fost agresate pentru ca „nu se mai face diferenta intre teroristi si musulmani”. Parintii uneia din fetele agresate au depus reclamatie la politie.

„Asociatia Surori Musulmane din Romania isi arata profunda ingrijorare pentru situatia critica la care s-a ajuns in societatea romaneasca, pe fondul portretizarii eronate in media a atacurilor teroriste, nefacandu-se diferenta intre teroristi si musulmanii de rand.

Astfel, s-a ajuns ca doua fete tinere (18 ani), ce purtau valul islamic au fost atacate in plina strada, in timpul zilei, in zona Mosilor, de un grup de 3 baieti si 2 fete. Fetelor le-au fost smulse valurile si au fost batute, ranite la cap, la maini etc. Cu greu un barbat a intervenit pentru a le salva de agresori.

In urma cu 3 ani, spre exemplu, aceste cazuri erau cu totul exceptionale, insa numai de la inceputul acestui an au fost semnalate 3 cazuri diferite de fete agresate, insa acesta este de departe cel mai grav.

Parintii uneia dintre fete a fost sa depuna plangere la politie, dar li s-a dat de inteles ca demersurile lor ar fi cam inutile.
Ne dorim ca reprezentantii mass-media sa fie mult mai responsabili atunci cand prezinta stirile, sa faca diferenta atunci cand prezinta teroristii și dorim sa facem un apel la societatea romaneasca sa nu cada in capcana violentei.

Musulmanii condamna aceste acte teroriste si condamna violenta. Musulmanii au fost primele victime ale terorismului, caci ISIS a facut mii si mii de victime in Irak si Siria inainte de a provoca atentate in Europa.

Musulmanii aflati pe teritoriul Romaniei sunt pasnici, mai mult de jumatate dintre ei sunt cetateni romani, nascuti si educati aici. Nu ne dorim o divizare a societatii romane, ne dorim sa traim in pace, la fel ca si pana nu de mult, sa nu mai auzim astfel de cazuri repetate”, a transmis Asociația Surori Musulmane din România.