Dragnea, întrebat dacă va cere protecţie SPP: „Am doi colegi. Sunt mai micuţi, dar încă nu mi-e frică cu ei”

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost declarat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, că ia în calcul posibilitatea de a cere protecţie de la Serviciul de Pază şi Protecţie (SPP). Potrivit unei ordonanţe de urgenţă, SPP va putea asigura protecţie şi în cazul unor foşti demnitari şi şefi de partide.

16 oct. 2015, 15:27
Dragnea, întrebat dacă va cere protecţie SPP: „Am doi colegi. Sunt mai micuţi, dar încă nu mi-e frică cu ei”

Liderul PSD a spus că are deja doi colegi de la partid care îi asigură protecţie, dar că se va gândi dacă pe viitor va apela la serviciul SPP.

Nu ştiu dacă voi cere protecţie de la SPP, mă mai gândesc. Dacă a apărut oportunitatea asta, mă mai gândesc. Eu am doi colegi care sunt angajaţi la partid. Sunt mai micuţi, dar încă nu mi-e frică cu ei„, le-a spus Liviu Dragnea jurnaliştilor, la finalul CExN de vineri.

Dragnea a precizat că Vasile Blaga, copreşedintele PNL, are deja protecţie. „Nu ştiu de la ce instituţie, dar ştiu că are„, a spus Liviu Dragnea.

Guvernul a aprobat, miercuri, un nou proiect de Ordonanta de Urgenta care prevede ca SPP va putea asigura protectie si in cazul unor demnitari si fosti demnitari, inclusiv presedinti ai partidelor parlamentare, la cererea acestora si cu aprobarea CSAT. Astfel, daca un fost ministru sau un lider de partid va dori, va putea beneficia de protectia SPP.

In acest moment, pot beneficia de protectia SPP doar anumiti fosti demnitari. Fostii presedinti beneficiaza de protectie pe toata durata vietii, fostii premieri de doi ani, iar fostii presedinti ai Camerei Deputatilor si Senatului timp de un an.

CITEŞTE ŞI: Liviu Dragnea, întrebat dacă a DIVORŢAT de Bombonica: Asta este o chestiune strict personală