Dragnea: Am mare încredere în Petre Daea; e un om care trăieşte zi şi noapte pentru fermieri şi pentru agricultură

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a complimentat, marţi, pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, spunând că are mare încredere în el, deoarece este un om care trăieşte în fiecare zi şi noapte pentru fermierii români şi pentru agricultură.

22 aug. 2017, 11:42
Dragnea: Am mare încredere în Petre Daea; e un om care trăieşte zi şi noapte pentru fermieri şi pentru agricultură

„Am vorbit cu domnul ministru (Petre Daea – n.r.) despre toate deplasările pe care le-a făcut în ţară şi pe care le face în continuare şi îl încurajez să le facă pentru că discută direct cu oamenii. Sunt foarte multe proiecte care vor fi dezvoltate în ţară, unele care vor fi specifice pentru anumite zone, începând de la zootehnie şi finalizând cu producţia de legume”, a afirmat liderul PSD, aflat într-o vizită în judeţul Călăraşi împreună cu ministrul Agriculturii.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a susţinut că Petre Daea trăieşte în fiecare zi şi noapte pentru fermierii români şi pentru agricultură, fapt ce îl face să aibă „mare încredere” în el.

„Am mare încredere în ministrul Agriculturii, este un om care trăieşte în fiecare zi şi în fiecare noapte pentru fermierii români şi pentru agricultură. L-am încurajat să continue aşa şi a făcut şi o echipă bună la minister şi rezultatele încep să se vadă”, a precizat Liviu Dragnea.

Dragnea, a declarat, marţi, că în 2017 au existat producţii agricole istorice în România, fapt ce a fost posibil şi datorită „ajutorului lui Dumnezeu”, dar şi pentru că fermierii au primit la timp subvenţiile. Liderul social-democraţilor a ţinut să precizeze că, începând cu 16 octombrie, se va face plata în avans a subvenţiilor agricole, în zonele afectate de condiţiile meteorologice urmând să se aloce mai mulţi bani.

„Vreau să transmit tuturor fermierilor români că determinarea noastră pentru refacerea sistemului de irigaţii, pentru revitalizarea şi modernizarea agriculturii româneşti a rămas intactă. Vreau să le transmis, de asemenea, să aibă încredere şi curaj, programul de dezvoltare a agriculturii se realizează conform celor stabilite în programul de guvernare, se şi văd rezultatele. Ne-a ajutat şi Dumnezeu anul ăsta, dar s-a reuşit până la urmă ca în 2017 să fie nişte producţii istorice în România”, a spus Liviu Dragnea, aflat în vizită în judeţul Călăraşi împreună cu ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Potrivit preşedintelui PSD, „la grâu, secară s-a depăşit o producţie de 10 milioane de tone, ceea ce nu a mai fost până acum în România; la rapiţă sunt 1,7 milioane de tone; la mazăre – 300.000 de tone, cea mai mare producţie”.

„Sigur că a fost o vreme foarte bună pentru agricutură, dar faptul că Ministerul Agriculturii a alocat subvenţiile la timp, adică până la finalul lunii martie, şi fermierii au putut beneficia de aceşti bani, şi vorbim de bani serioşi – 2,7 miliarde de euro, s-a ajuns în situaţia în care în mai mule zone băncile au început să îi caute pe fermieri, pentru că fermierii nu au mai fost la bănci pentru că nu au mai avut nevoie, au avut banii la timp”, a completat liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că, începând cu 16 octombrie, se va face plata în avans a subvenţiilor agricole, astfel încât fermierii să nu aibă probleme financiare.

„De asemenea, începând cu 16 octombrie o să înceapă plata în avans a subvenţiilor pentru ca fermierii să nu aibă niciun fel de probleme financiare. Este într-adevăr o zonă afectată de secetă, în Câmpia de Vest, au fost cu domnul ministru, am vorbit şi ieri cu domnul prim-ministru, acolo se vor face nişte evaluări şi, în cazul în care se va ajunge la concluzia că trebuie să fie despăgubiţi, se vor face despăgubiri. De asemenea, avansul pentru subvenţii, acolo în zonele afectate va fi mai mare”, a subliniat Liviu Dragnea.