Dragnea: Nu cred că cineva normal la cap se poate gândi că în România trebuie să pui părinţii să plătească şcoala

Nu cred că cineva normal la cap se poate gândi că în România trebuie să pui părinții să plătească școala, a declarat, joi, la Târgoviște, unde are loc Comitetul Executiv Național al PSD, președintele PSD, Liviu Dragnea.
Iulian Tudor
30 iun. 2016, 12:08
Dragnea: Nu cred că cineva normal la cap se poate gândi că în România trebuie să pui părinţii să plătească şcoala

Reacția acestuia vine după ce ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, a declarat că, în opinia sa, gratuitatea în învățământ este o reminiscență a anilor de comunism. Ulterior, Bostan a precizat că declarațiile sale au fost interpretate într-un mod eronat, potrivit Agerpres.

”Declarațiile senzaționale ale domnului Bostan în ceea ce privește negratuitatea educației (…) și alte declarații ale domnilor din Guvern, pe care văd că domnul Dacian Cioloș în continuare îi ține, după părerea mea greșește, dar din momentul acesta este decizia dumnealui, l-am considerat un om de bună credință, dar nu este suficient dacă în continuare cauționează prin menținerea în Guvern a unor asemenea oameni. Declarațiile domnului Bostan, dincolo de faptul că sunt nefirești, și dumnealui și doamna Prună au depus un jurământ în care au jurat cu mâna pe Biblie și sigur pe Constituție, nu știu dacă și pe Biblie, că vor respecta Constituția, legile țării și drepturile și libertățile fundamentale și libertățile individuale. Ori prin această atitudine de fapt arată că au jurat strâmb”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a adăugat ”dacă primul ministru vrea să mențină în continuare în Guvern membri care au jurat strâmb în fața întregii țări, este decizia dumnealui, dar este o decizie greșită și îl va consta sigur”.

Întrebat de jurnaliști dacă a cerut demisia ministrului Bostan, Liviu Dragnea a răspuns afirmativ.

”I-am mai cerut-o și i-o cer și acum. Mi-a spus că se mai gândește până la jumătatea lunii iulie. Eu nu pun presiune, este decizia dumnealui. Este Guvernul lui, Guvernul președintelui Iohannis, dar astea sunt declarații care jignesc întreaga populație a României. Până la urmă discutăm de dreptul la educație, de viitorul acestei țări. (…). Nu cred că cineva normal la cap se poate gândi că în România trebuie să pui părinții să plătească școala, în condițiile în care sunt foarte multe familii care nu pot să își permită asta. Cred că fiecare copil din România, ca de oriunde din lume, trebuie să aibă dreptul la educație, dreptul la o viață mai bună”, a mai spus Liviu Dragnea.

Ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, a declarat luni că, în opinia sa, gratuitatea în învățământ este o reminiscență a anilor de comunism. Totodată, el a arătat că unii profesori își bat joc de meseria lor și spun că au salarii mici, această justificare fiind o imbecilitate.

Ulterior, Bostan a precizat că declarațiile sale au fost interpretate într-un mod eronat și folosite în scopuri politice și și-a cerut scuze acelor cadre didactice ”dedicate meseriei alese, care se pot simți lezate de scoaterea din context” a acestor afirmații.

CITEŞTE ŞI: Cioloş, despre declaraţiile ministrului Marius Bostan: „Nu este un punct de vedere nici al meu, nici al Guvernului”

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Gigantul străin care face angajări masive în România și oferă salarii bune. Poți ajunge să câștigi și 7000 de lei pe lună
Capital.ro
România e în doliu. A murit unul dintre cei mai mari sportivi din istorie: Ne-a părăsit un Uriaș
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Din păcate, s-a luat decizia! Aceste medicamente DISPAR din România
Adevarul
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Legătura dintre Marius Moga și Ionuț Cercel. Compozitorul a recunoscut tot
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
INCREDIBIL! Belodedici a fost reținut de poliție, după niște evenimente ca în filme
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Femeile vor putea ieși la pensie cu cel puțin 3 ani și jumătate mai devreme! Ce modificări se aduc la noua lege a pensiilor
Capital.ro
Adrian Alexandrov spune adevărul despre Elena Udrea și Coldea. Ce i-a făcut: S-a dat ordin
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Alinare în necazuri și sprijin în deznădejde: Acatistul Sfântului Mina, puterea supremă a rugăciunii
MediaFlux
Se dau VOUCHERE de MII de LEI pentru ROMÂNIA! Care sunt condițiile pentru a beneficia
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'