Liviu Dragnea: PSD nu va face parte dintr-un Guvern în care nu are funcţia de premier

Şeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la România TV, că social-democraţii nu vor face parte dintr-un guvern în care nu vor deţine şi funcţia de premier, afirmând că experienţa coaliţiei cu PDL, în guvernul Emil Boc, a fost suficientă.

06 oct. 2015, 17:34
Liviu Dragnea: PSD nu va face parte dintr-un Guvern în care nu are funcţia de premier

Liviu Dragnea a exclus posibilitatea ca PSD să nu mai dea premierul. Întrebat dacă Gabriel Oprea poate să fie un premier bun, liderul interimar al PSD a spus că acesta ar putea fi, însă PSD nu va sta într-un guvern în care premierul nu e propus de PSD.

„PSD nu va sta într-un guvern în care premierul nu e din PSD. Este cel mai mare partid din România, nu își poate permite să rămână într-un Guvern în care nu are decizia finală, dar are cele mai mari costuri posibile”, a spus Dragnea, la România TV.

Citeşte şi: Dragnea, întrebat dacă vrea să devină premier: Acum nu

Şeful interimar al PSD a precizat că nu există niciun motiv pentru schimbarea premierului Victor Ponta, în condiţiile în care avem o „guvernare bună cu rezultate bune şi eficiente” „care încep să se simtă în nivelul de trai”.

„Actuala guvernare este o guvernare bună și eficientă, nu avem nici un fel de alternativă la actualul guvern, iar noi vrem să păstrăm această guvernare. Victor Ponta e un premier eficient, PSD nu are de ce să îi retragă sprijinul politic”, a subliniat Liviu Dragnea la România TV.

Totodată, preşedintele interimar al PSD a dezvăluit când a discutat ultima oară cu preşedintee cu Klaus Iohannis: „Cand am fost la niste intalniri cu partidele, cand a fost delegatia PSD, la inceputul anului.” La aceste intalniri Liviu Dragnea susţine că nu s-a vorbit despre schimbarea premierului.