Dramă pentru un actor român. Medicii fac eforturi să-i salveze un picior de la amputare FOTO

Mihai ”Mache” Ioan, veteran actor al teatrului de revistă româneasc, trece prin clipe grele, după ce a ajuns cu ambulanța la spital și așteaptă ca medicii să hotărască dacă îl transferă în sala de operație. Artistul a ajuns Spitalul ”Sf Pantelimon” în urma unei infecții suferite la piciorul unde i-a fost amputat un deget în urmă cu doi ani, în urma unor complicații provocate de diabet.

18 mai 2018, 07:14
Dramă pentru un actor român. Medicii fac eforturi să-i salveze un picior de la amputare FOTO

Dacă situația sa medicală nu se va îmbunătăți, omul ce a făcut să râdă România în ultima jumătate de secol prin personajele pe care le-a inventat, riscă să-și piardă laba piciorului, scrie libertatea.ro. Artistul, în vârstă de 72 de ani se află sub supraveghere medicală și încearcă să-și țină moralul sus. Mache „Sulamita”, a cărui poreclă, dată după un popular rol al său, în perioada când juca alături de genialul Puiu Călinescu, continua să activeze prin numele care-l reprezintă.

Citeşte şi Au fost prinşi în timp ce se iubeau cu pasiune. „Hai, curaj, sărută-mă” Cine a filmat toată scena fierbinte

În urmă cu doi ani, după ce i-a fost amputat degetul mare de la un picior, și cu artroză la celălalt, artistul și-a ascuns necazul făcând glume pe seama problemei sale care îI afectează echilibrul. „Acum pot să mă gândesc la Nea Iancu Caragiale și să fredonez: Azi am un picior/ Foarte ușor/ Și o botină/ Din cea mai fină”, făcea haz de necaz Mache.