După ce vei citi asta, nu vei mai decongela carnea aşa cum o făcei până acum. ESTE TOTAL GREŞIT

Crezi ca stii cum sa decongelezi carnea in mod corect? Ar trebui sa te mai gandesti. Statisticile au demonstrat ca majoritatea persoanelor decongeleaza in mod gresit carnea.

25 sept. 2016, 04:51
După ce vei citi asta, nu vei mai decongela carnea aşa cum o făcei până acum. ESTE TOTAL GREŞIT

Omul de stiinta Susan Eksted a afirmat ca cei mai multi oameni fac o mare greseala atunci cand pun carnea la decongelat, scrie secretele.com. Conform acesteia, a lasa alimentele in frigider, peste noapte, pentru a se decongela, e total gresit.

Citeşte şi România va putea exporta porci vii în Uniunea Europeană. Decizia va fi publicată în 15 zile în Jurnalul Oficial al UE

Dr. Susan pretinde ca, cea mai buna metoda de decongelare a carnii este aceea de o pune in apa rece, nu aceea de a ne lua dupa tot felul de trucuri. In acest fel, carnea se va pastra frageda, caci apa conduce caldura mai bine decat aerul.

„Bucatarii profesionisti stiu asta de foarte mult timp, insa nu vor sa divulge acest secret si astfel omul de rand nu este bine informat, lasand carnea la dezghetat peste noapte, pentru a o avea pregatita a doua zi” afirma ea.

Asadar, cel mai bun mod de a decongela carnea, conform lui Susan, este sa asezam carnea intr-un vas incapator si sa turnam apa rece peste, pana cand apa va acoperi carnea. Lasati de seara pana dimineata carnea in acea apa si uitati de frigider.

Citeşte şi Reţetă bosniacă de plăcintă cu carne de vită

Acesta este cel mai bun mod de a decongela carnea. In acest mod ne vom bucura de o carne frageda, tocmai buna de gatit.

Nu am mai vorbit despre decongelearea carnii in cuptorul cu microunde, intrucat stim cu totii ca aceasta practica este total eronata, deoarece calitatea produsului este astfel puternic afectata.