DURERE fără MARGINI în Suceava. Poliţistul omorât în Gara Burdujeni, condus pe ultimul drum UPDATE

Durere fără margini sâmbătă în Suceava. Poliţistul de 38 de ani, ucis la datorie, este condus pe ultimul drum de familie şi apropiaţi. Agentul este înmormântat în comuna Dumbrăveni.

23 iul. 2017, 09:28
DURERE fără MARGINI în Suceava. Poliţistul omorât în Gara Burdujeni, condus pe ultimul drum UPDATE

UPDATE Câteva mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe agentul de poliție Sorin Vezeteu, ucis joi seara în Gara Burdujeni, care este înmormântat în localitatea sa natală, Dumbrăveni, după ce duminică, în jurul orei 11,00, s-a desfășurat un ceremonial la Biserica Acoperământul Maicii Domnului din Suceava.

Un ceremonial religios s-a desfășurat și la biserica din Dumbrăveni, după care cortegiul s-a deplasat la cimitir, unde Sorin Viziteu urmează să înmormântat cu onoruri militare.

Un număr foarte mare de colegi din Poliția Transporturi Feroviare, angajați de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, rude, prieteni, localnici au venit să-l conducă pe ultimul drum pe Sorin Vezeteu.

La ceremonialul religios este prezent și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

 

Polițistul Sorin Vezeteu, în vârstă de 38 de ani, omorât joi seară de un tânăr în Gara Burdujeni, este condus duminică pe ultimul drum.

Sorin Vezeteu este înmormântat cu onoruri militare, în cimitirul din comuna Dumbrăveni. Trupul bărbatului a fost scos din Biserica Acoperământul Maicii Domnului din cartierul Burdujeni, unde colegii, familia și prietenii i-au adus un ultim omagiu.

Citeşte şi Godină: Doamna ministru Carmen Dan, sper să faceţi pentru poliţişti mai mult decât a adresa mulţumiri când ne facem treaba

Cortegiul funerar s-a îndreptat către cimitir, acolo unde slujba de înmormântare era programată să începă la ora 12:00.

Zeci de polițiști, pompieri și jandarmi au aprins lumânări pe peronul unde a fost ucis polițistul din Suceava. Locul în care Sorin Vezeteu a fost ucis cu sânge rece a fost transformat, vineri, într-un loc de pelerinaj.

Sâmbătă, președintele României Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe polițistul Sorin Vezeteu, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Între timp, tânărul, care i-a curmat viața, a fost arestat preventiv pentru omor calificat. Cel care i-a curmat viața este Ioan Beșa, un tânăr de 23 de ani, din satul Mironu, comuna Valea Moldovei.

Citeşte şi Poliţist UCIS cu lovituri de cuţit pe peronul Gării din Suceava. UPDATE: Agresorul a fost arestat VIDEO