Ecaterina Andronescu, despre a treia sesiune de BACALAUREAT: Este INUTILĂ

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, consideră inutilă organizarea unei a treia sesiuni de Bacalaureat pentru elevii care nu au luat examenul de maturitate. Aceasta a declarat că i-a transmis deja opinia ei şi actualului ministru al Educaţiei, Remus Pricopie.

07 iul. 2014, 19:51
Ecaterina Andronescu, despre a treia sesiune de BACALAUREAT: Este INUTILĂ

Ecaterina Andronescu a declarat pentru gandul.info că la o a treia sesiune de Bacalaureat, care poate fi organizată în iarnă, în baza unei ordonanţe de urgenţă care modifică Lega Educaţiei şi care a fost publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial, se vor înscrie foarte puţini elevi.

Eu nu sunt de acord cu o a treia sesiune a Bacalaureatului. Am vorbit şi cu domnul Pricopie„, a declarat fostul ministru al Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a a aprobat, însă, introducerea prin ordonanţă de urgenţă a doctoratului cu frecvenţă redusă la cel de-al treilea ciclu de studiu la învăţământul superior, susţinând că cercetarea poate fi făcută şi la locul de muncă.

Guvernul Ponta a adoptat în sedinţa de joi, 26 iunie, o Ordonanţă de urgenţă care aduce mai multe modificări Legii Educaţiei Naţionale, aceasta fiind publicată în Monitorul Oficial, luni 30 iunie.

Principalele prevederi ale ordonanţei vizează printre altele, scăderea normei profesorilor, schimbarea structurii consiliilor de administraţie (primarul va face parte din consiliul de administraţie) şi alegerea directorilor de şcoli.

Ordonanţa de urgenţă cuprinde şi o serie de reglementări privind Bacalaureatul. Astfel, actul normativ prevede posibilitatea organizării unei sesiuni speciale pentru cei care nu s-au prezentat la bacalaureat sau care nu au promovat examenul.

CITEŞTE ŞI: Părinţii, despre a treia sesiune de BACALAUREAT: Nu ne-am obişnuit că mai sunt şi copii care pică