Şefa Asociaţiei Magistraţilor: Trebuie să urmeze demiteri, după motivarea CCR

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Andreea Ciucă, a declarat sâmbătă că după motivarea CCR este necesar ca acest caz să se discute în CSM și este cazul să urmeze demisii sau demiteri.

11 mart. 2017, 20:19
Şefa Asociaţiei Magistraţilor: Trebuie să urmeze demiteri, după motivarea CCR

„Decizia CCR e foarte clară, dar şi îngrijit motivată. Nu este vorba de un control al instanţelor către actele trimise în judecată. DNA nu avea competenţă şi a trimis dosarul la Parchet. Motivarea Curţii e foarte îngrijită. Concluziile CCR sunt foarte clare. Un act normativ nu poate fi element pentru creearea unui dosar. Această anchetare a posibilelor infracţiuni nu se poate face direct de organele de cercetare penală. Se poate face prin control parlamentar, comisie parlamentară. Până acum nu ne-a ascultat nimeni. Trebuie neapărat să se discute în CSM ce s-a întâmplat. Faptul că CSM trebuie să analizeze decizia CCR este necesar, mai ales modul în care s-a ajuns la această situaţie.”, a spus Ciucă la A3.

Andreea Ciucă atrage atenţia şi asupra protocoalelor dintre SRI şi DNA. „Am făcut o serie de dezvăluiri şi interogări pe seama acestor protocoale între DNA şi SRI. Nu am primit niciun răspuns. CSM ne-a spus că sunt clasificate.”, a mai spus Ciucă.