Efectul Ekeng. Ameninţări cu moartea între doctorii de la INMS. A fost chemată poliţia

Marţi dimineaţă, holurile întunecate de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă erau pline de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, veniţi să-şi ia viza medicală obligatorie pentru a practica polo la clubul Steaua, informează ProSport.

25 mai 2016, 18:04
Efectul Ekeng. Ameninţări cu moartea între doctorii de la INMS. A fost chemată poliţia

Cu câteva minute înainte de apariţia reporterului ProSport, un scandal monstru a avut loc între pereţii îmbrăcaţi cu faianţă mozaic. Directorul adjunct Simona Nanoveanu şi cardiologul Adriana Maria Marinescu s-au certat violent pe tema refuzului doctorului de a consulta sportivi minori. „A fost scandal mare. Doamna doctor Marinescu a ameninţat-o cu moartea pe doamna directoare”, a dezvăluit profesorul doctor Anca Ionescu. Declaraţia este confirmată şi de câţiva rezidenţii aflaţi în institut la acea oră. Deşi a fost solicitată de reporter să discute pe această temă, Simona Nanoveanu a refuzat dialogul. Doctorul Marinescu a negat că ar fi ameninţat-o cu moartea pe directoare.

Lucrurile aveau să degenereze, însă, 24 de ore mai târziu, informează ProSport.

Conflictul e de veche durată şi s-a soldat în ultimul deceniu cu două procese, unul civil şi unul legal, între conducerea INMS şi cardiologul Marinescu. Tensiunea a crescut după decesul lui Patrick Ekeng, pe data de 6 mai 2016.

Mijlocaşul camerunez a fost consultat de cardiologul Maria Marinescu pe 12 ianuarie 2016. Doctorul a considerat că fotbalistul nu are nicio problemă cardiacă, însă l-a trimis la o ecocardiografie la Medas, o clinică privată aflată sub contract de imagine cu clubul Dinamo. Cordul lui Ekeng a fost considerat sănătos, însă autopsia a relevat anomalii.

Ulterior decesului, conducerea INMS a ridicat mai multe semne de întrebare în privinţa acuraţii controlului efectuat de cardiolog. Potrivit unor surse din institut, conducerea a început cercetarea disciplinară împotriva colegei cardiolog. La rândul său, Maria Marinescu acuză că directorul Răzvan Buşneag şi directorul adjunct Simona Nanoveanu nu au aviz de liberă practică.

„Ei (n.red – conducerea INMS) nu au avizul de liberă practică şi nici nu sunt specialişti. Nu poţi să tot chemi lumea să fie consultată de persoane care nu au nici măcar pregătirea portarului.  Avizul nu avea parafa mea. Dacă a plecat pe alt nume, acela răspunde”, spune Adriana Maria Marinescu, cardiolog INMS.