Elena Udrea, despre trimiterea în judecată a lui Victor Ponta: Prejudiciul – derizoriu, fapta – de mulţi ani

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul Turceni-Rovinari. Elena Udrea, fost ministru al Turismului în timpul mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu, inculpată în dosarul "Gala Bute", a comentat problemele cu legea ale şefului Executivului.

18 sept. 2015, 08:21
Elena Udrea, despre trimiterea în judecată a lui Victor Ponta: Prejudiciul – derizoriu, fapta – de mulţi ani

Elena Udrea a declarat vineri, când s-a prezentat la poliţie pentru controlul judiciar, că Victor Ponta ar trebui să demisioneze din funcţia de premier, deşi prejudiciul pentru care a fost trimis în judecată deste „derizoriu”, iar faptele s-au petrecut „cu mulţi ani în urmă”. „Nu ştiu dacă s-a mai întâmplat într-o ţară europeană ca premierul să fie trimis în judecată pentru fapte comise cu 8 ani în urmă. Nu ştiu dacă mai e altă soluţie, trebuie să-şi dea demisia”, a declarat Elena Udrea, care a atras atenţia că „Liviu Dragnea va încerca să-i tragă scaunul lui Ponta şi probabil că va reuşi”.

Elena Udrea a fost întrebată de jurnalişti ce părere are despre criza imigranţilor şi cotele obligatorii pe care ar trebui să le accepte România. „Numai să vrea şi imigranţii, că au fost doi care au plâns când au ajuns în România… Nu ar trebui să acceptăm cotele obligatorii, sau măcar ar trebui să le condiţionăm de intrarea în Schengen. Nu poţi să ceri României mai multe obligaţii decât are ea drepturi în UE”, a opinat Elena Udrea.