Elena Udrea îşi ameninţă detractorii cu dezvăluiri. Primii avertizaţi: Oreste şi soţii Turcan

Într-o intervenţie telefonică la B1 TV, Elena Udrea a afirmat că îi va "demasca" pe cei care au criticat-o public în ultima vreme, fără a se afla în postura de a da altora lecţii de moralitate. Udrea a nominalizat şi primele persoane vizate: deputatul PNL Raluca Turcan, fostul purtător de cuvânt al preşedintelui Băsescu, Valeriu Turcan, deputatul PSD Cristian Rizea şi Oreste Teodorescu. "Pe aceştia i-am văzut aseară la televizor", a spus Udrea.
Filip Stan
04 feb. 2015, 17:36
Elena Udrea îşi ameninţă detractorii cu dezvăluiri. Primii avertizaţi: Oreste şi soţii Turcan

Mă uitam la oamenii de la televizor fie îşi spun părerea, fie sunt trimişi acolo să-l spele pe domnul Coldea, oameni care nu au nici o cădere morală să aibă abordările acestea atât de ipocrite prin care slujesc, chipurile, instituţiile statului de drept din România. Sunt oameni pe care îi voi demasca cu lucrurile pe care le-au făcut. Tot ce se întâmplă în spaţiul public se întâmplă şi datorită acestor oameni lipsiţi de caracter, de moralitate, care cântă aşa cum li se cere atunci când este nevoie să apere o cauză„, a declarat Elena Udrea.

Ea a precizat că este vorba atât de politicieni, cât şi de oameni din mass-media. Invitată să dea câteva nume, Udrea a indicat: „Raluca Turcan. Al doilea nume, Valeriu Turcan. Domnul Rizea de la PSD. Pe aceştia i-am văzut aseară… Domnul Oreste, jurnalistul sau ce-o fi dânsul…

În paralel, Udrea ameninţă cu noi dezvăluiri legate şi de directorul interimar al SRI, Florian Coldea. „Voi avea o expunere în faţa Parlamentului în care voi spune tot ce se întâmplă în acest moment. Dacă intenţia lor este să-mi închidă gura, tot am timp să spun înainte de arestarea preventivă. Voi avea în plen o declaraţie pe care o voi trimite tuturor ambasadelor„, a mai spus deputatul PMP, referindu-se la posibilitatea pe care o avea de a se adresa Camerei Deputaţilor atunci când se va dezbate cererea de arestare preventivă a sa.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a convocat Biroul Permanent pentru joi, la ora 12.00, cu scopul de a trimite Comisiei juridice cererea ministrului de Justiţie pentru ca deputaţii să autorizeze arestarea preventivă a Elenei Udrea. Cererea venită de la DNA prin intermediul ministrului Robert Cazanciuc a ajuns deja la biroul lui Zgonea.

Valeriu Zgonea se află în acest moment într-o deplasare la Bruxelles pe care şi-o întrerupe pentru a prezida şedinţa de mâine a Biroului Permanent. „A ajuns la cabinetul meu o completare la dosarul doamnei deputat Elena Udrea, câteva zeci de file. Nu ştiu ce conţin pentru că şefa mea de cabinet nu l-a deschis. Eu vin la noapte acasă şi am convocat deja Biroul Permanent mâine, la ora 12„, a declarat Zgonea la România TV.

Biroul Permanent urmează să trimită noua cerere la Comisia juridică pentru întocmirea unui raport. „Noi am avut o cerere de ridicare a imunităţii pentru începerea urmăririi penale. Dacă vine o situaţie expresă de reţinere, avem aceeaşi procedură”, a precizat Zgonea.

Acesta a evitat să dea un termen exact la care plenul Camerei Deputaţilor ar putea să permită reţinerea Elenei Udrea întrucât acest lucru depinde de celeritatea cu care întocmeşte Comisia juridică raportul care trebuie supus votului plenului. „Voi convoca plenul de urgenţă dacă avem un raport de al comisiei juridice„, a mai spus Zgonea.

DNA cere arestarea Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”, pentru abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită.

Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie, a dispus, miercuri, extinderea cercetărilor faţă de Elena Udrea pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Cadrul general al urmăririi penale a parlamentarilor este fixat în articolul 72, alineatul 2 din Constituţiei: „Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”

Procedura detaliată este descrisă în Regulamentul Camerei Deputaţilor. Astfel, procurorul de caz îl informează pe procurorul general asupra necesităţii arestării unui deputat, iar acesta face o solicitare către ministrul de Justiţie. „Cererea de reţinere, arestare sau percheziţie se adresează preşedintelui Camerei Deputaţilor de către ministrul Justiţiei. Săvârşirea sau descoperirea ulterioară a unor noi fapte penale determină introducerea unei noi cereri de reţinere, arestare sau percheziţie„, se stipulează în articolul 195, alineatul 2 al Regulamentului Camerei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor anunţă cererea în plen şi apoi o trimite Comisiei juridice care trebuie să se pronunţe dacă cererea procurorilor este întemeiată sau nu. Comisia are la dispoziţie 5 zile de la sesizare pentru a lua o decizie, care se adoptă cu voturile majorităţii membrilor săi, prin vot secret. Etapa următoare este trimiterea cererii ministrului şi a raportului Comisiei juridice grupului parlamentar din care respectivul deputat face parte pentru un punct de vedere. Termenul este tot de 5 zile. În cazul în care deputatul nu face dintr-un grup parlamentar, aşa cum este cazul Elenei Udrea, acesta poate depune un punct de vedere la Biroul Permanent.

Ulterior, raportul Comisiei juridice şi raportul grupului sunt supuse dezbaterii şi votului plenului Camerei Deputaţilor. „Camera Deputaţilor se va pronunţa asupra măsurii în cel mult 20 de zile de la sesizare, cu votul majorităţii membrilor prezenţi„, prevede articolul 195, alineatul 8 din Regulament.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Băutura care te va scăpa de oboseală. E un adevărat energizant natural și îl poți consuma în loc de cafea dimineața
Capital.ro
Românilor trebuie să li se dea BANII ÎNAPOI. Guvernul a dat lege: Banii în cont
Playtech.ro
Mihaela Rădulescu, goală pușcă! A făcut senzație cu ipostaza nud
DailyBusiness
Cel mai frumos drum din România, resdeschis circulației! Ce trebuie să știe șoferii înainte de a porni la drum
Adevarul
Folosirea armelor occidentale pe teritoriul Rusiei, doar o chestiune de timp. „Ucraina nu poate lupta împotriva Rusiei cu o mână legată la spate”
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
Imagini sfâșietoare de la priveghiul Biancăi! Momentul în care soțul ei izbucnește în plâns
Cancan.ro
Palatul Kensington, anunț de ultimă oră despre Kate Middleton. Scenariul de care se temeau cu toții
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Crește salariul minim de la 1 iulie 2024: Câți bani vor lua în mână angajații români
Capital.ro
Interdicție pentru șoferi. Este interzis total să faci asta la volan
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp ce erau luați de ape
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
Se dă PENSIE INDIFERENT de contribuții! CINE PRIMEȘTE 1.300 de lei LUNAR
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'