Elena Udrea şi Alina Bica află dacă scapă de arest

Zi crucială pentru Elena Udrea şi Alina Bica. Ele află astăzi dacă vor ieşi sau nu din arest după ce au cerut control judiciar sau arest la domiciliu. Decizia va fi luată de tribunalul din San Jose.

02 nov. 2018, 06:40
Elena Udrea şi Alina Bica află dacă scapă de arest

Elena Udrea şi Alina Bica se află în arest preventiv în Costa Rica din 3 octombrie, când au fost reţinute de Interpol. Astăzi, cele două românce află dacă vor ieşi sau nu din arest.

Elena Udrea şi Alina Bica au cerut să fie judecate sub control judiciar sau să li se înlocuiască detenţia cu arestul la domiciliu.

Astăzi, cererile celor două românce vor fi judecate de un tribunal din San Jose. 

Anterior, Curtea Constituţională din Costa Rica le-a respins celor două cererile prin care reclamau încălcări ale legilor din această ţară.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute de Interpol pe 3 octombrie şi de atunci se află după gratii în San Jose. Cele două au fost arestate preventiv pentru două luni.

Elena Udrea a fost condamnată în 5 iunie de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute” şi se află în Costa Rica din luna februarie, fiind dată în urmărire.

Alina Bica a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru ”favorizarea făptuitorului”.