Elev găsit în comă alcoolică în toaleta şcolii

Un elev al unui liceu de prestigiu din Brăila a ajuns, luni, în stare de comă alcoolică, la secţia UPU a Spitalului Judeţean Brăila. Băiatul a fost găsit inconştient de un coleg de clasă.

14 nov. 2016, 16:11
Elev găsit în comă alcoolică în toaleta şcolii

Un elev de 16 ani de la Colegiul Naţional Nicolae Bălcescu a fost găsit în comă alcoolică în toaleta liceului. Un coleg a cerut voie la toaletă în timpul orei şi l-a găsit pe băiat în stare de comă. Imediat, profesorii au fost anunţaţi şi o ambulanţă a fost chemată la şcoală.

„ În ora de la 11.00 la 12.00 un elev a lipsit de la ora respectivă, i s-a făcut rău. Un alt coleg, care a cerut voie la toaletă, l-a găsit leşinat în baie. Ne-a anunţat, am solicitat intervenţia uni echipaj de salvare, au venit. Nu ne-au spus care e cauza. Băiatul şi-a revenit, dar e sub supraveghere. La primele 3 ore a fost, am discutat cu profesorii de la clasa, s-a comportat normal, nu erau semne că ar fi venit băut. La a 4 a oră a lipsit, vom vedea ce s-a întâmplat atunci. De ieşind din şcoală, paznicul nu l-a văzut ieşind. Vom vedea care a fost cauza, discutăm cu părinţii şi dacă se confirmă, consumul de alcool înseamnă sancţionare. Nu a mai avut incidente de acest gen în şcoală niciodată”, a declarat directorul Colegiului Bâlcescu, Cristian Toncea.

Citeşte şi: Profesoara acuzată că a întreţinut relaţii sexuale cu un elev a fost despăgubită cu mii de euro în instanţă

Potrivit obiectivbr.ro, elevul a fost preluat de ambulanţă şi dus de urgenţă la spital unde i s-au acordat îngrijiri medicale. I s-au făcut consultaţii, s-a făcut consultul de specialitate, elevul este în stare ameliorată. Medicii spun că băiatul era într-o stare de comă superficială, drept pentru care acum şi-a revenit este conştient, vorbeşte. Are un traumatism cranian minor, o escoriatie la frunte şi la mâna dreaptă.

Din primele cercetări, după ce a consumat băuturi alcoolice, tânărului i s-a făcut rău şi a mers la baie, unde a şi fost găsit în comă.

Din primele informaţii tânărul a fost prezent la primele 3 ore de curs, el lipsind la cea de a patra oră, de matematică. Din declaraţiile paznicului unităţii de învăţământ, elevul nu a părăsit în cele trei ore incinta liceului. Evenimentul a uimit conducrea şi cadrele didactice cu atât mai mult cu cât tânărul este cunoscut ca un elev disciplinat, fără probleme. După ce va fi externat băiatul va primi consiliere psihologică.