Elev mort după ce a fost plimbat prin 3 spitate

Tragedie la seminarul teologic din Vânători-Neamţ, unde un elev de 15 ani a murit brusc din cauza unei răceli. Adolescentul a fost trimis la trei spitale într-o singură zi, dar în zadar. Medicii nu au mai putut face nimic pentru el

21 feb. 2018, 14:19
Elev mort după ce a fost plimbat prin 3 spitate

Moartea unui elev de 15 ani, elev la Seminarul Teologic din Neamţ, ridică multe semne de întrebare, după ce băiatul s-ar fi plâns că se simte rău cu o zi înaintea decesului.

Marius avea 15 ani şi era elev în anul II, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi”, Vânători-Neamţ. De câteva zile era răcit, iar duminică le-a spus colegilor din internat că se sinte tot mai rău. I-au făcut ceai şi i-au dat medicamente.

Luni dimineață, starea băiatului s-a agravat. Iar profesorul de pictură, care îi era și diriginte, l-ar fi întrebat dacă nu vrea sa meargă la spital. Elevul ar fi refuzat, preferând să cheme o rudă să-l ia acasă, în comuna Farcasa, aflată la 60 de km distanță.

Când a ajuns acasă, Marius abia se mai ţinea pe picioare. Nu a reuşit să meargă nici până la dispensar, aşa că femeia a chemat medicul de familie. Odată ajuns la tânăr, medicul de familie a chemat imediat salvarea să îl ducă la spital.

Prima unitate spitalicească la care a ajuns băiatul a fost cel de la Bicaz.

Potrivit observator.tv, Letiția Gabriela Damoc, managerul spitalului, spune că Marius a ajuns în stare gravă. A fost de cod roșu aşa că l-au trimis la spitalul judeţean. De acolo, pentru că starea băiatului se agrava, s-a decis trimiterea lui la Iaşi, la Spitalul de Pediatrie.

„Copilul a ajuns la noi în jur de ora 00.00 şi a decedat la ora 2.42. Un stop cardio-respirator cu manevre de resuscitare ineficiente. Din start, este un caz medico-legal, care va fi văzut de Medicina Legală. Asta este procedura normală, corectă. Este dramatic pentru că s-a produs acest lucru pe care nu-l aşteptăm şi nu-l dorim niciodată, dar mai mult de atât nu am ce să vă spun”, a declarat dr. Tamara Solange Roşu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sf. Maria” din Iaşi.

Cazul este şi în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), care aşteaptă rezultatele autopsiei pentru a vedea dacă se impune demararea vreunei anchete.