Elev român, performanţă în America. Punctaj maxim la cea mai dificilă materie la un test pentru colegiile din SUA

Un elev din Constanţa a obţinut punctaj maxim la cea mai dificilă materie pentru admiterea la colegiile din America.

19 ian. 2017, 06:53
Elev român, performanţă în America. Punctaj maxim la cea mai dificilă materie la un test pentru colegiile din SUA

Alexandru Oprea, elev în clasa a XI-a de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, a susţinut în ianuarie testele Scholastic Assessment Test la matematică şi fizică. Potrivit puterea.ro, la matematică 2, considerată cea mai dificilă materie, a obţinut punctajul maxim, adică 800 de puncte, iar la Fizică 755 de puncte.

„Alexandru, elev cu rezultate deosebite la învăţătură şi olimpic premiat national la disciplina fizică, a venit special de la Brăila, unde a studiat primii opt ani de şcoală, pentru a-şi continua studiile liceale la Liceul Internaţional de Informatică, unde are posibilitatea de a-şi aprofunda studiile în domeniul fizicii, marea lui pasiune. Alex doreşte să se specializeze în domeniul Inginerie, preferând în special mediul academic din Statele Unite”, se arată într-un comunicat al Liceului Internaţional de Informatică.

Elevul-geniu spune că vrea să studieze ingineria în Statele Unite. Tânărul este pasionat şi de robotică şi a fost premiat anul trecut cu medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de proiecte de energie, inginerie şi mediu, organizată la Houston, în Statele Unite.