Este oficial: Mircia Gutău este primarul municipiului Râmnicu Vâlcea

Magistraţii Tribunalului Vâlcea au admis, miercuri, contestaţia lui Mircia Gutău faţă de decizia Judecătoriei Râmnicu Vâlcea de invalidare a alegerii sale în funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, decizia fiind definitivă.

06 iul. 2016, 07:59
Este oficial: Mircia Gutău este primarul municipiului Râmnicu Vâlcea

Mircia Gutău (PER) poate să depună jurământul în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea după ce alegerea sa a fost validată, miercuri, de Tribunalul Vâlcea.

Iniţial, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dispus invalidarea alegerii lui Gutău în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru că nu nu ar fi ataşat la dosarul de candidatură hotărârea judecătorească definitivă prin care i s-a ridicat interdicţia exercitării dreptului de a fi ales. Candidatul PER a contestat decizia la Tribunalul Vâlcea, magistraţii instanţei superioare dându-i câştig de cauză. Printre cei care l-au apărat pe Gutău în instanţă a fost avocatul Gheorghe Piperea, arată Mediafax.

Între timp, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea s-a constituit fără ca primarul să depună jurământul, iar viceprimarul Eusebiu Veţeleanu (PER) a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile de primar.

Citeşte şi: Alegerea lui Mircia Gutău la Primăria Râmnicu Vâlcea, invalidată de Judecătorie. Gutău va ataca decizia

Mircia Gutău a câştigat cu 41,86% din voturi alegerile pentru Primăria Râmnicul Vâlcea, unde a candidat din partea Partidului Ecologist din România. Pe locul doi s-a clasat deputatul Romeo Rădulescu, fost viceprimar în ultimul mandat al lui Gutău, care a obţinut doar 32,89% din voturi.

Mircia Gutău a mai fost primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, între anii 2004 – 2010, fiind condamnat definitiv în două dosare de corupţie.