Etiopia: 23 de morţi în violenţe intercomunitare

Un număr de 23 de persoane şi-au pierdut viaţa în violenţe intercomunitare care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la periferia capitalei etiopiene Addis Abeba, în regiunea cu populaţie de etnie oromo, a relatat agenţia oficială de presă ENA, citată de AFP.

17 sept. 2018, 13:06
Etiopia: 23 de morţi în violenţe intercomunitare

Şeful poliţiei din regiunea respectivă, Alemayehu Ejigu, citat de ENA, a indicat că un grup organizat a comis o serie de omoruri şi jafuri la Burayu, la vest de Addis Abeba, provocând moartea a 23 de persoane şi strămutarea altor 886.

Au fost desfăşurate forţe de ordine pentru ca situaţia să nu se agraveze şi mai mult, fiind deja interpelaţi 70 de suspecţi, a precizat sursa.

La Addis Abeba aveau loc luni proteste faţă de violenţele din weekend. Protestatarii acuză faptul că grupuri de tineri oromo au atacat alte grupuri etnice provenite din sudul Etiopiei, care s-au instalat în ultimii ani în zone din jurul capitalei, în regiunea cu populaţie de etnie oromo.

Capitala etiopiană este un oraş multietnic cu patru milioane de locuitori, dar este situată în mijlocul regiunii oromo. Or, Addis Abeba cunoaşte o creştere demografică galopantă şi se extinde treptat dincolo de limitele sale geografice.