Eugen Tomac anunţă că PMP a strâns un milion de semnături pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin

Partidul Mişcarea Populară a strâns un milion de semnături pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin, a anunţat, luni, preşedintele formaţiunii, deputatul Eugen Tomac.

22 oct. 2018, 14:37
Eugen Tomac anunţă că PMP a strâns un milion de semnături pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin

El a adăugat că inţiativa legislativă a PMP, care a trecut tacit de Senat, nu prezintă interes pentru deputaţi, fiind la poziţia 248 de pe ordinea de zi.

„Pentru că nu reprezintă un subiect de interes pentru actuala majoritate, legea cu privire la alegerea primarului în două tururi a ajuns la poziţia 248 pe ordinea de zi a Camerei. Astăzi, PMP a cerut în plenul Camerei mutarea proiectului de la poziţia 248 la poziţia a opta pentru a fi dezbătut şi discutat. Am văzut însă o reacţie de respingere incredibilă din partea PSD-ului, care a dat tonul către majoritate şi s-a votat împotriva acestei iniţiative. Din respect pentru cei un milion de români, îi asigurăm că vom duce mai departe această bătălie, pentru că este esenţial să revenim la alegerea primarului în două tururi. Şi, de altfel, miercuri, delegaţia noastră care se va deplasa la Cotroceni îi va aduce preşedintelui în actualitate şi acest subiect. Noi credem că dacă în Parlament mesajul cetăţenilor nu va fi auzit, poate fi o discuţie cu privire la necesitatea convocării unui referendum cu privire la alegerea primarului în două tururi în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare din 26 mai anul viitor”, a declarat Tomac la Parlament.

El a menţionat că PMP va solicita în fiecare săptămână ca acest subiect să fie dezbătut, până va exista un vot politic în plenul Camerei Deputaţilor.