EURO 2016: Cum mai poate pierde România calificarea. Toate CALCULELE grupei

Etapa a şaptea din grupa F nu a oferit prea multe surprize. Irlanda de Nord a cîştigat în deplasare, la Insulele Feroe, Grecia a făcut un nou meci dezastruos, 0-1 pe teren propriu cu Finlanda, în timp ce Ungaria şi România au remizat, scor 0-0. 

04 sept. 2015, 20:58
EURO 2016: Cum mai poate pierde România calificarea. Toate CALCULELE grupei

În urma acestor rezultate, Irlanda de Nord a trecut pe primul loc, cu 16 puncte, urmată de România, cu 15, şi Ungaria, cu 12 puncte. Pe locul 4 este Finlanda, cu 7 puncte, urmată de Insulele Feroe, cu 6. Surprinzător, Grecia ocupă ultimul loc, cu două puncte.

De jucat au mai rămas trei meciuri. Luni, 7 septembrie, începînd cu ora 21:45, România va primi pe teren propriu vizita Greciei, scrie www.fanatik.ro.

99% la baraj, şanse mari de calificare directă

După acest egal, în mare parte, România şi-a asigurat locul de baraj, fiind la 8 puncte de locul 4, cu trei meciuri înainte, deci un egal cu Grecia ne asigură matematic locul trei. În cazul unei victorii, diferenţa faţă de locul 4 este de minimum 8 puncte şi doar 6 în joc.

sdadadadsa

Pentru un loc pe primele două poziţii, calculele sînt puţin mai complicate. Astfel, în runda numărul 8, meciul dintre Finlanda şi Insulele Feroe nu ne interesează, toţi ochii fiind pe duelul Irlanda de Nord – Ungaria. În cazul în care britanicii iau 3 puncte şi România bate Grecia pe teren propriu, tricolorii sînt ca şi calificaţi la EURO direct, deoarecere diferenţa de puncte dintre România şi Ungaria va fi de 6 puncte cu două etape înainte de final.

Cum mai poate rata calificarea directă

Deşi România este neînvinsă în grupă, poate rata calificarea directă la EURO 2016. Astfel, în cazul în care Grecia îşi revine şi cîştigă pe Arena Naţională, plus o victorie a Ungariei, ar face ca românii şi ungurii să fie la egalitate de puncte, cîte 15, iar maghiarii ar fi în avantaj, pentru că au făcut egal cu goluri la noi acasă. Apoi, totul va depinde de ultimele două meciuri, unde România mai joacă împotriva Finlandei şi celor din Feroe.

Cum se împart echipele la baraj

Locul trei nu este foarte confortabil, mai ales că sînt şanse mari ca la baraj să ajungă naţionale puternice, precum Olanda sau Portugalia.

Tragerea la sorţi pentru play-off va avea loc la Nyon, pe 18 octombrie. Aici, cele 8 echipe vor fi împărţite în două grupe valorice, bazate pe coeficientul de ţară al naţionalelor. Fiecare echipă cap de serie va juca cu un outsider, iar prima echipă trasă va juca pe teren propriu.

CLASAMENT

irlandaa

 

REZULTATE ETAPA 7

Insulele Feroe – Irlanda de Nord 1-3

Ungaria – România 0-0

– See more at: http://www.fanatik.ro/euro-2016-sintem-ca-si-calificati-toate-calculele-grupei-543414#sthash.zklp6rlZ.dpuf