Evacuarea unui parc ocupat de o sectă s-a soldat cu cel puţin 15 morţi

Cel puțin 15 persoane, între care doi polițiști, și-au pierdut viața în timpul evacuării membrilor unei secte care ocupaseră ilegal un parc situat în Mathura, oraș din nordul Indiei, relatează vineri AFP și DPA, citând surse ale poliției.

03 iun. 2016, 06:46
Evacuarea unui parc ocupat de o sectă s-a soldat cu cel puţin 15 morţi

Evacuarea parcului s-a făcut în urma unei decizii judecătorești. Intervenția poliției, care a avut loc joi seara, a dus la declanșarea unor ciocniri violente între forțele de ordine și cei aproximativ 3.000 de membri ai sectei, care s-au instalat pe un teren în orașul Mathura, potrivit agenției franceze de presă.

‘Ne-am dus ca să degajăm un teren, dar am fost vizați de tiruri ale huliganilor. Doi dintre oamenii noștri au fost uciși’, a declarat pentru AFP Hari Ram Sharma, șef al poliției locale. Potrivit acestuia, polițiștii au ripostat deschizând focul cu gloanțe reale, ucigând 13 persoane.

Peste 1.000 de membri ai acestei grupări, denumite Swadhin Bharat Vidhik Satyagrah, a indicat același responsabil, adăugând că în pofida tensiunilor care mai persistă, situația a revenit la calm.

Citeşte şi Accident într-un parc de distracţii din India. Cel puţin un mort şi nouă răniţi VIDEO

Justiția dăduse undă verde evacuării sutelor de corturi și de structuri improvizate din lemn, care fuseseră instalate pe o suprafață de 100 de hectare ocupate de această sectă de la sfârșitul anului 2014.

Membrii sectei se descriu drept revoluționari pe rețelele sociale și cer îndeosebi abrogarea alegerilor și benzină la preț redus.