Exerciţii pentru musculatura gâtului VIDEO

Te confrunți adesea la birou cu dureri de cap, stare de somnolență sau pur și simplu nu poți să te concentrezi?

RomaniaTV.net
12 feb. 2018, 08:10
Exerciţii pentru musculatura gâtului VIDEO

Ia o mică pauză de numai 5 minute și acordă-ți acest răgaz pentru a face câteva exerciții simple pentru musculatura cervicală.

Vei observa cum toată tensiunea musculară din zona respectivă se va diminua considerabil, te vei concentra mai ușor și vei avea rezultate bune la muncă.

Mișcarea înseamnă relaxare

Statul la birou cu ochii în calculator pune o presiune în special pe zona cervicală, adesea cea mai afectată parte a spatelui tău, urmată de zona lombară.

Nu este de mirare că după ani de lucrat la birou te confrunți cu dureri de cap, de spate, probleme la nivelul ochilor.

5 minute măcar de două ori în timpul programului oprește-te din treburile tale și execută câteva mișcări de stretching atât pentru zona cervicală cât și pentru sănătatea ta mintală.

Citeşte şi Plank executat la canapea VIDEO

Exercițiile de încălzire sunt indispensabile în fiecare zi, contribuie la activarea circulației sangvine, la activarea sistemului limfatic, favorizează oxigenarea creierului și elimină oboseala și tensiunea.

Ai grijă de musculatura ta

Privește în video-ul de mai jos cele mai simple exerciții însă de un mare efecte mai ales dacă le vei face zilnic.

Pozițiile incorecte de peste zi, felul în care dormi noaptea, statul al volan cu orele în trafic, toate aceste aspecte influențează starea ta musculară ce adesea poate avea de a face cu niște contracturi dureroase.

Citeşte şi Remedii contra durerii de gât

Obișnuiește-te să fii activ cât de des poți și să faci cel puțin 5 minute de mișcare în fiecare zi.

Încă din clasele primare, la orele de sport aceste exerciții erau cele care deschideau ora, și nu este de mirare la cât de benefice sunt, reprezintă un start bun pentru o zi de muncă și o trecere sănătoasă de la finalul programului în timp spre casă.

Ai grijă de sănătatea ta, și ține minte că alături de corpul tău te poți bucura de o stare de bine cât timp îi îndeplinești cele mai simple nevoi și anume hidratare și relaxare.

Află mai multe despre cum să relaxezi zona cervicală AICI.