EXPERIMENT INCREDIBIL. Au fost invetate picăturile de ochi care te ajută să vezi în întuneric FOTO

O echipă de cercetători americani susţine că a descoperit o metodă prin care poate face oamenii să vadă foarte bine în întuneric. Mai mult, produsul a fost testat pe un voluntar care a avut abilitatea de a vedea la o distanţă de peste 50 de metri, în întuneric total, timp de câteva ore, iar dimineaţa a revenit la normal fără efecte adverse.

30 mart. 2015, 12:52

După ce i-au injectat în ochi o soluţie, bărbatul a putut să distingă oameni alergând printre copaci, în condiţii de întuneric, pe întreaga durată a experimentului, în timp ce alţi voluntari, care primiseră doar picături normale, au reuşit aceeaşi performanţă în doar o treime dintre cazuri, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi EXPERIMENT ŞOCANT: Ce se întâmplă cu un OM atunci când cade într-un VULCAN cu lavă fierbinte VIDEO

Cercetătorii au folosit o soluţie inedită, creată pe baza unei substanţe numite Chlorin e6 (Ce6), regăsită în organismul unor specii de peşti care trăiesc la mare adâncime şi care are proprietăţi de amplificare a luminii. După ce au combinat Ce6 cu insulină şi o soluţie salină, echipa de savanţi a obţinut o soluţie care poate creşte acuitatea vizuală în condiţii de lumină foarte slabă. Lichidul a fost picurat în sacii conjuctivali ai ochilor unuia dintre cercetători, Gabriel Licina, iar de acolo soluţia a ajuns la retină.

Citeşte şi Experiment BIZAR. Ce se întâmplă când bagi mâna în GHEAŢĂ FIERBINTE. VIDEO