Fata legată şi tratată ca un animal de mama sa, internată la Socola

Coșmar fără sfârşit pentru fata din Iaşi, legată şi tratată ca un animal de mama sa. Autoritățile au luat-o și au dus-o direct la Socola. Tot acolo a fost internată şi mama ei, care amenința că se sinucide.

10 sept. 2016, 05:32
Fata legată şi tratată ca un animal de mama sa, internată la Socola

O tânără cu probleme psihice dintr-o comună din Iaşi a fost găsită legată de mama ei ca animalele. Fata, acum în vârstă de 28 de ani, a trăit toată viaţa legată cu sârmă, cu mâinile la spate, mai rău ca deţinuţii. Mama recunoaşte că tratamentul este barbar, dar spune că altfel nu o poate îngriji, tânăra s-ar automutila dacă ar fi dezlegată.

Potrivit România TV, acum fata a fost eliberată şi dusă la Socola împreună cu mama ei. Femeia nu a vrut sub nicio formă să i se ia fiica şi a astfel a fost şi ea internată. Ambele au fost supuse la investigaţii medicale. Fata a fost apoi dusă de urgenţă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi pentru a i se face investigaţii medicale amănunţite.

Cazul şocant a fost descoperit în localitatea Probota. Tânăra are probleme psihice din naştere. De o viaţă întreagă trăieşte ca un animal, este legată şi ţinută în curte cât e ziua de lungă. Mama recunoaşte că ea este cea care îşi supune propria fiică la tratamentul inuman pentru a o putea îngriji.

Şi vecinii ştiu de situaţie, de 28 de ani însă nimeni nu a luat vreo măsură, astfel încât fata să fie dusă într-un centru unde să fie îngrijită.

Localnicii cred că femeia nu-și duce fiica într-un spital ca să nu piardă singura sursă de venit a familiei, indemnizaţia de handicap şi cea de însoţitor. Chiar și bătrâna are nevoie de cineva care să o îngrijească.

Cele 2 femei trăiesc într-o casă sărăcăcioasă, în cele mai rele condiții. Nu au nici apă, nici curent electric.