FCSB, calificare spectaculoasă în turul trei preliminar al Ligii Europa. Roş-albaştrii sunt gata să dea piept cu Hajduk Split

FCSB a câştigat cu 4-0 returul cu Rudar Velenje, din Liga Europa, şi s-a calificat în turul trei preliminar cu scorul general de 6-0. Săptâmâna viitoare roş-albaştrii vor întâlni pe Hajduk Split.

02 aug. 2018, 16:57
FCSB, calificare spectaculoasă în turul trei preliminar al Ligii Europa. Roş-albaştrii sunt gata să dea piept cu Hajduk Split

FCSB-RUDAR VELENJE 4-1. La fel ca în tur, slovenii n-au pus niciun fel de problemă, iar pentru vicecampioana României meciul a fost unul experimental. Dică l-a titularizat pe Moruţan, Ovidiu Popescu a fost folosit pe postul de fundaş dreapta, iar pe lista apariţiilor surpriză din primul 11 s-au mai aflat Dragoş Nedelcu şi Jakolis. Golurile echipe bucureştene au fost marcate de Florin Tănase (22 penalty), Olimpiu Moruţan (49), Florinel Coman (68) şi Daniel Benzar (90+3).

Formaţia condusă de Nicolae Dică va evolua în turul 3 preliminar împotriva formaţiei croate Hajduk Split, la care evoluează şi fundaşul român Steliano Filip. Hajduk Split s-a calificat în turul 3 după 1-0 pe teren propriu şi 3-2 în deplasare cu Slavia Sofia.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+3 GOOOL FCSB! Daniel Benzar închide tabela, este 4-0 pentru trupa Dică!

Min. 68 GOOOL FCSB! Florinel Coman ridică scorul la 3-0!

Min. 49 GOOOL FCSB! Olimpiu Moruţan face şah mat apărarea slovenă şi marchează din 7-8 metri! FCSB conduce cu scorul cu 2-0.

Min. 22 GOOOL FCSB! Florin Tănase a înscris din lovitură de la 11 metri!

Min. 1 A început partida de pe Arena Naţională.

Componenţa formaţiile:

FCSB: Bălgrădean – Ov. Popescu, Planic, Bălaşa, J. Morais – Pintilii, Nedelcu – Jakolis, Moruţan, Fl. Tănase (C) – Fl. Coman.

Rudar: Malnar – Pusaver, Tomasevic, Vasiljevic, Kasnik (C), Pisek – Santek, Bolha, Muic, Solomun – Simunac.

În mod normal, returul cu Rudar Velenje ar trebui să fie o formalitate pentru FCSB, dar greul abia începe pentru gruparea patronată de Gigi Becali, care mai are de trecut două obstacole până să ajungă în grupe. După Rudar va urma Hajduk Split, iar FCSB mai are nevoie de un atacant şi un fundaş central pentru a fi mai puternică.

FCSB-RUDAR VELENJE ONLINE LIGA EUROPA. Gigi Becali promite că va întări echipa. Primul pe listă e Rusescu, fotbalist care nu a mai jucat de un an, dar şi un vârf străin e aşteptat sub comanda lui Dică. „Celălalt atacant e străin. Aşa o să fie Tănase şi Coman concentraţi şi cuminţi. De fumat, Coman nu se lasă. Dar va fuma mai puţin. Cum să te baţi cu Europa? Eu acum încerc altă strategie: să cresc 6 jucători tineri şi în câţiva ani să putem lupta. Asta pot să fac, altfel ce? Păi Messi câştigă într-o zi cât salariul pe un an la un jucător al nostru„, a spus Becali la Digi Sport Matinal. „Mai aducem un fundaş central, tot străin„, a mai punctat patronul roş-albaştrilor.