FENOMENUL ASTROLOGIC care va lovi România în plin în LUNA MAI. Observatorul astronomic a făcut ANUNŢUL

Luna mai va fi plină de fenomene astrologice unice, potrivit unui anunț al specialiștilor. La începutul lunii mai, aparent Soarele se va afla în constelația Aries, iar pe 14 va intra în Taurus unde va rămâne restul lunii. Pe 22 mai, Soarele va fi în apropierea roiului deschis M45.

07 mai 2018, 08:10
FENOMENUL ASTROLOGIC care va lovi România în plin în LUNA MAI. Observatorul astronomic a făcut ANUNŢUL

Cele mai strălucitoare planete se află pe cer pe parcursul nopții, scrie b1.ro. Venus și Jupiter se văd după apusul Soarelui, în direcții opuse pe cer. Saturn răsare după miezul nopții, iar Marte după ora 1:30.

Venus se vede foarte ușor, înspre vest, la 30 de minute după apusul Soarelui. Planeta apune la două ore după Soare și este deja remarcată de către mulți oameni ca „steaua care se vede seara”. Este cea mai strălcitoare planetă datorită norilor care reflectă foarte bine lumina Soarelui.

Citeşte şi Horoscop bani luna mai 2018. Care sunt zodiile cu lipici la bani. 4 zodii sărăcesc, altele se îmbogăţesc

Venus se deplasează foarte rapid dacă urmăriți și stele care se află prin preajma ei: se află în constelația Taurus la începutul lunii, sub ea fiind vizibilă o stea strălucitoare: Aldebaran. Între 20 și 24 mai o vom găsi pe Venus în altă constelație, Gemini, nu departe de roiul stelar Messier 35.

Luna mai este cea în care Jupiter se vede cel mai bine. Motivul? Se află la „opoziție”, adică în partea opusă Soarelui, cu Pământul între cele două corpuri. Este perioada când Jupiter se află la cea mai mică depărtare de Pământ și are cea mai mare strălucire. Mai este ceva: planeta se vede toată noaptea!

Pentru a-l vedea pe Jupiter trebuie să priviți cu ochiul liber înspre est, după ora 22. Veți vedea o stea foarte strălucitoare, care nu pâlpâie. Aceasta este planeta, aflată în luna mai la 658 de milioane de km depărtare de Pământ. Dacă vi se pare prea greu sa vă uitați în felul acesta, așteptați până când Luna se află în preajma planetei: în serile de 26, 27 și 28 mai.

Lângă planetă veți vedea și o stea, denumită „Zubenelgenubi”. Se află în constelația Libra și, veți vedea cum pe parcursul lunii Jupiter se va apropia de ea, aparent, desigur.