FINALA „Chefi la cuţite” 2019: Florin Dumitrescu e simplu spectator, dar are un câştigător furat de Chef Bontea cu amuleta

FINALA "Chefi la cuţite" 2019: Cei mai talentați cinci bucătari care au demonstrat că merită tunica primită din partea chefilor au ajuns la un singur pas de cel mai important moment al sezonului șase, marea finală „Chefi la cuțite”, difuzată diseară, de la 20:00, pe Antena 1. Tensiunea și emoțiile ajung astăzi la apogeu, iar ediția va fi una cu lacrimi, zâmbete, multe speranțe și o șansă egală către trofeu.  

22 ian. 2019, 15:26
FINALA „Chefi la cuţite” 2019: Florin Dumitrescu e simplu spectator, dar are un câştigător furat de Chef Bontea cu amuleta

FINALA „Chefi la cuţite” 2019: Maria Burlacu, Andrei Balasz și Cătălin Bădici sunt cei trei reprezentanți din echipa galbenă a lui Cătălin Scărlătescu ce s-au calificat în ultima provocare din semifinală. După două sezoane în care nu a avut concurenți în ultima etapă a concursului, acum, cu un singur pas înaintea finalei, chef Scărlătescu se bucură de majoritate numerică: ”Sezonul șase, pentru mine, a fost sezonul de vis. Aștept să se termine la fel. Aștept steluțele galbene să cadă din cer!”, a afirmat acesta încrezător.

CASTIGATOR CHEFI LA CUTITE 2019. Scandal între juraţi, cine a luat marele premiu al sezonului 6

 

Bucătarii în tunici galbene vor lupta contra rivalilor Silviu Nedelea și Mihai Munteanu, concurenți din echipa albastră condusă de Sorin Bontea: ”Sunt bucătari foarte buni, au mers foarte bine. Nu știu dacă am avut până acum o asemenea finală.”. Pentru prima dată în șase sezoane, Florin Dumitrescu nu are nicio șansă la titlu, căci bucătarii săi au părăsit aseară competiția, chiar înainte de cea de-a treia probă, iar cuțitul său de aur, Silviu Nedelea, joacă semifinala în tunică albastră: ”Pentru mine a fost greu sezonul acesta. A fost un sezon plin de lupte fizice, interioare. A fost totul ca în deviza noastră, a echipei roșii – până la sânge!”.

Diseară, chefii vor juriza pentru ultima dată farfuriile concurenților, iar cei trei se așteaptă ca bucătarii ajunși în această etapă a concursului să ducă gastronomia la un alt nivel. Un singur pas stă între cei cinci concurenți și un loc adjudecat pe merit în finală, un singur preparat excepțional, un ”signature dish” ce poate cuceri definitiv papilele gustative ale chefilor: ”Lupta începe să fie din ce în ce mai grea. Mai e un pas și e un pas foarte important. Dacă îl faci cum trebuie…ajungi în finală!”. Cea mai dură jurizare va fi una a emoțiilor copleșitoare, dar și una extrem de dificilă, ce îi va încurca pe chefi în a lua o decizie: ”Acesta este momentul în care aici s-a stins lumina. Avem în față cele mai frumoase farfurii din tot sezonul. Sunt de finală!”, vor spune aceștia.

 

Diseară, după verdictul mult așteptat, ediția va continua cu o finală strălucitoare, în care trei bucătari se vor lupta pentru marele titlu al sezonului șase și premiul de 30.000 de euro. Ca de obicei, finaliștii își vor construi echipe și vor găti la foc continuu timp de trei ore și jumătate, căci au de pregătit un meniu întreg, format din aperitiv, main-course și desert. La masa invitaților vor sta oameni cu greutate în domeniul gastronomic, cei mai mari și cunoscuți bucătari ai țării, a căror studii și experiență impresionantă în domeniu îi transformă în niște jurați cu mari pretenții.

Cine va pleca acasă cu marele premiu „Chefi la cuțite” și în ce culoare va străluci finala sezonului șase, telespectatorii Antena 1 vor afla în această seară, de la 20:00. 

Show-ul culinar a înregistrat un record la nivelul cotei de piaţă pe toate target-urile, iar la nivelul întregii populaţii a ţării, dar şi la oraşe, un record de audienţă şi la nivelul rating-ului, scrie news.ro.

În intervalul orar în care a fost difuzată emisiunea, 19.59-23.12, show-ul a condus detaşat topul audienţelor. La nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, Antena 1 a fost lider cu o medie de 11,9 puncte de rating şi 30,5 % cota de piaţă, fiind urmată de Pro Tv cu 8.1 puncte de rating şi 20,6 % cota de piaţă.

Citeşte şi CASTIGATOR CHEFI LA CUTITE 2019. Scandal între juraţi, cine a luat marele premiu al sezonului 6

La oraşe, emisiunea a fost lider detaşat cu o medie de 11,3 puncte de rating şi 23,6 % cota de piaţă, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 7,5 puncte de rating şi 15,6 procente din cota de piaţă. Şi la nivelul întregii populaţii a ţării, show-ul a fost lider cu o audienţă medie de 11,3 puncte de rating şi 23,1 % cota de piaţă, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 8,3 puncte de rating şi 17 % cota de piaţă.

Peste 2.510.000 de telespectatori la nivel naţional au urmărit luni seară lupta culinară pentru calificarea în etapa finală, în minutul de maximă audienţă de la 21.10.

Antena 1 a fost lider de audienţă şi în prime time, pe toate categoriile de public. Astfel, în intervalul 19.00-23.00, Antena 1 a înregistrat la nivelul publicului comercial din mediul urban cuprins între 18-49 de ani o audienţă medie de 10.8 puncte de rating şi 27,9% cotă de piaţă, în timp ce Pro Tv se situa pe poziţia secundă cu 9 puncte de rating şi 23,3% cotă de piaţă. La oraşe, postul de televiziune a fost lider cu o medie de 10.5 puncte de rating şi 21,9 % cota de piaţă, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 8,7 puncte de rating şi 18,2 procente din cota de piaţă.

Şi la nivelul întregii populaţii a ţării, Antena 1 a fost lider cu o audienţă medie de 11 puncte de rating şi 22 % cota de piaţă, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 9,6 puncte de rating şi 19,1% cota de piaţă.