Florin Andone, clipe de GROAZĂ în Spania VIDEO

Florin Andone a primit insulte xenofobe și rasiste pe rețelele de socializare, după ce a marcat singurul gol al meciului Mallorca - Cordoba, 0-1, partidă care le trimite pe gazde mai aproape de a treia divizie din Spania.

30 mai 2016, 14:37
Florin Andone, clipe de GROAZĂ în Spania VIDEO

„Ca urmare a faptului că a celebrat golul care a oferit victoria echipei sale în fața formației Mallorca, Florin Andone, care a jucat câțitva ani la Atletico Baleares, rivală de tradiție a Mallorcăi, primește de ieri, pe contul său de Twitter, mesaje cu insulte rasiste și xenofobe, unele dintre ele conținând amenințări inclusiv la integritatea sa fizică”, semnalează Asociația Fotbaliștilor Spanioli (AFE).

„Am decis să aducem la cunoștință Comisiei aceste fapte, pentru a fi luate măsuri. Suntem conștienți că majoritatea fanilor și, binențeles, responsabilii clubului nu au nimic de-a face cu aceste derapaje. Un club cu istoria și tradiția fotbalistică a Mallorcăi nu merită să fie folosit ca scuză de către cei care sunt rasiști și xenofobi”, se mai arată în comunicatul AFE.

„Niciun gol, nicio celebrare și nicio rivalitate sportivă nu justifică pierderea respectului față de fotbalist și cu atât mai puțin să primească insulte xenofobe și să se ajungă inclusiv să-i fie amenințată integritatea fizică”, a declarat Xavi Oliva, președintele AFE.

Golul lui Florin Andone i-a înfuriat oricum pe jucătorii și fanii Mallorcăi, care nu l-au menajat deloc pe internaționalul român pe parcursul partidei. Lovit din toate părțile de fundașii adverși și admonestat și jignit de fani, Andone a ripostat, la finalul meciului. S-a îndreptat spre sectorul în care era grupată galeria gazdelor și le-a arătat acestora numărul și numele de pe spate, strigându-le totodată că sunt „carne de Segunda B”. Gestul românului i-a scos din minți pe fani, unul dintre ei sărind chiar în teren, cu gândul de a-l bate pe atacantul Cordobei.

Jucătorii Mallorcăi, la rândul lor, s-au înfuriat și au sărit la bătaie, fiind nevoie de intervenția stewarzilor și a colegilor din teren pentru a-l scoate pe Florin Andone din mâinile adversarilor.