Florin Iordache, avizat pozitiv la Justiţie: O lege a amnistiei şi graţierii discutată în Parlament e de bun augur

Florin Iordache, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a primit aviz favorabil din partea comisiei juridice, cu 43 de voturi pentru, 16 împotrivă şi două abţineri. Iordache a declarat că o lege a amnistiei şi graţierii este de "bun augur".

04 ian. 2017, 13:07
Florin Iordache, avizat pozitiv la Justiţie: O lege a amnistiei şi graţierii discutată în Parlament e de bun augur

„O lege a amnistiei şi graţierii nu a fost susţinută de noi în campanie dar o astfel de lege discutată în Parlament este de bun augur”, le-a spus Iordache jurnaliştilor după audiere.

Întrebat despre suspiciunile potrivit cărora ar fi fost printre iniţiatorii proiectului de lege din 2013 privind amnistia şi graţierea, pe 9 decembrie 2013, zi denumită „Marţea Neagră”, Iordache a declarat : „Sunt nişte articole de presă, dezbaterea în Parlament nu poate fi influenţată de o persoană. Din punctul meu de vedere locul în care pot fi modificate legile este Parlamentul. Ca se discută într-o parte sau în alta sunt speculaţii de presă”, scrie Mediafax.

Citeşte şi:  Audierile miniştrilor Cabinetului Grindeanu s-au încheiat. Miercuri seara depun jurământul UPDATE

Florin Iordache le-a prezentat parlamentarilor jurişti câteva obiective pe care le are în fruntea Ministerului Justiţiei, acesta precizând că va propune premierului o revizuire a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, precizând şi că este necesară o lege a răspunderii magistraţilor după model european.

Iordache a precizat că 2016 este un an pierdut întrucât în justiţie nu au fost accesate fonduri europene.

Florin Iordache, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Justiţiei, este fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, deputat din anul 2000, fiind şi arbitru la Curtea de Arbitraj Internaţional. Parlamentarul a fost audiat ca martor la ÎCCJ în unul dintre dosarele lui Mihail Vlasov.