Florin Salam, legături periculoase cu mafia. Manelistul, paravan în spălarea de bani a interlopilor

Florin Salam este implicat într-un scandal uriaş cu mafia italiană. Manelistul ar fi fost folosit pentru a spăla bani din droguri şi taxe de protecţie în cluburi. Implicaţi în această afacere sunt şi membri ai celebrului clan Corduneanu, arestat în Italia la începutul acestei săptămâni.

29 oct. 2014, 09:55
Florin Salam, legături periculoase cu mafia. Manelistul, paravan în spălarea de bani a interlopilor

Detalii explozive din ancheta derulată de autorităţile italiene împotriva singurei grupări ma­fiote din Italia formate exclusiv din cetăţeni români. Pusă pe pi­cioare de fostul boxer ieşean Vio­rel Oarză, gruparea „Brigada” a fost decapitată în urmă cu două zile, atunci când cei mai importanţi membri ai acesteia au fost condamnaţi de Tribunalul Torino la pedepse cuprinse între 5 şi 15 ani de puşcărie.

Presa străină scrie că într-un ordin de arestare emis de autorităţile italiene în iunie 2013, se arată că Oarză a început să-şi ridice clanul mai întâi prin contrabanda de ţigări, „crescând ulterior în importanţă datorită colaborării cu familia Corduneanu, un clan activ din nordul României”.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, Oarză s-a luptat mulţi ani cu mafia albaneză din oraş, în 2009, încercând să-l împuşte pe liderul acesteia. A fost prins şi condamnat în 2011. Din puşcărie, a continuat să dea ordine şi să conducă „Brigada”. El ar fi reuşit să primească un telefon mobil de la o călugăriţă în spatele gratiilor şi, de multe ori, îi dădea ordine şi iubitei sale, Alina Ursache, poreclită „re­gina clonării cardurilor”.

Ro­mâ­nul a scăpat şi a extins aface­rile clanului, mai ales prin interme­diul a două cluburi din Torino, Zimbru şi Office, prin intermediul cărora se vindea cocaină adusă din Calabria. Tot acolo se ascundeau arme şi se cereau taxe de protec­ţie. Acestea erau colectate printr-o metodă incredibilă, notează La Repubblica. Astfel, în cele două cluburi deţinute de grupare erau invitaţi frecvent manelişti cu­nos­cuţi în România, fiind menţionat în presa italiană numele lui Florin Salam. Cei care trebuiau să achite taxa de protecţie mascau acest lu­cru prin acordarea unor sume uriaşe de bani în timpul dedica­ţiilor de la concerte. Ulterior, banii ajungeau la liderii clanului.

Citeşte şi: FLORIN SALAM, revenire cu PRETENŢII pe SCENĂ. Pentru dedicaţii, fanii au fost obligaţi să se înscrie pe liste