FOCAR de infecţie într-o şcoală din Capitală. Zeci de copii s-au îmbolnăvit de scarlatină, varicelă şi faringită

Într-o şcoală din Sectorul 6 al Capitalei este focar de infecţie. Mai mulţi copiii s-au îmbolnăvit de scarlatină, varicelă şi faringită. Părinţii sunt revoltaţi, mai ales că direcţiunea şcolii ar fi refuzat să aducă o firmă de dezinfecţie, informează România TV.

10 dec. 2015, 09:42
FOCAR de infecţie într-o şcoală din Capitală. Zeci de copii s-au îmbolnăvit de scarlatină, varicelă şi faringită

Situaţia este foarte gravă, iar părinţii sunt foarte revoltaţi. Spre exemplu, doar dintr-o clasă de 27 de copii, doar opt mai merg în acest moment la şcoală.

Pe 13 noiembrie a apărut primul caz de varicelă, a doua zi a apărut al doilea caz, iar la o săptămână a apărut primul caz de scarlatină. În momentul de faţă avem şapte cazuri de varicelă, trei de scarlatină, patru copii cu streptococ beta hemolitic care iau antibiotic, un caz de rujeolă. Copilului meu i-am administrat antibiotic pentru a scăpa de streptococ beta hemolitic. După administrarea antibioticului, sistemul imunitar este scăzut. Prefer să o ţin acasă, decât să vină aici să o îmbolnăvesc din nou„, a spus tăticul unei fetiţe.

Mai mult, acest caz nu este singular. O mămică susţine că şi la alte clase au fost semnalate zeci de astfel de cazuri de îmbolnăviri.

Am sunat şi la DSP Bucureşti şi la DSP Sector 6 şi la Centrul Naţional pentru Boli Transmisibile. Ei au fost singurii care mi-au răspuns şi cred că ei au înaintat către DSP Bucureşti cererea mea. Am făcut şi o cerere către doamna directoare a şcolii, prin care ceream să ne arate procesele verbale de la ultimele dezinfecţii făcute în acest an şcolar pentru că ştiu că trebuie să fie o firmă care face lucrul acesta. Am fost anunţaţi că vineri o să vină cineva, dar totuşi după o lună în care s-au îmbolnăvit atâţia copii şi nu numai de la noi din clasă… Am mai vorbit şi cu alte mămici de la alte clase si sunt şi acolo câteva zeci de cazuri de scarlatină„, a spus o altă mămică.

Citeşte şi Focar de INFECŢIE în spitalele din Braşov. Pacienţii sunt îngrijiţi printre gândaci şi păsări moarte FOTO