Focuri de armă în gara din Constanţa: un bărbat a fost împuşcat de un agent de pază

Un agent de pază din Constanţa care însoţea un tren de marfă a folosit pistolul cu cartuşe din cauciuc pe care îl avea asupra lui, în gara Deva, poliţia efectuând cercetări în acest caz după ce o persoană a reclamat că ar fi fost rănită în timp ce traversa liniile de cale ferată, a informat miercuri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

17 ian. 2018, 09:25
Focuri de armă în gara din Constanţa: un bărbat a fost împuşcat de un agent de pază

Un bărbat de 46 de ani a sunat la numărul de urgenţă 112 anunţând că, în timp ce traversa liniile pe sub vagoanele unui tren marfar, personalul de pază al garniturii ar fi tras asupra sa.

„În timpul cercetărilor efectuate, unul dintre agenţii de pază care asigurau paza garniturii de vagoane a relatat poliţiştilor că a observat mai multe persoane în apropierea mărfarului. După ce le-a somat verbal, pentru a îndepărta respectivele persoane din zona vagoanelor, a efectuat un foc de armă în plan vertical, cu o armă neletală. Arma a fost ridicată pentru expertiză”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Potrivit Agerpres, trenul de marfă era format din 30 de vagoane încărcate cu fier şi trebuia să ajungă la o firmă din judeţul Constanţa.

Ulterior, bărbatul de 46 de ani a sunat la numărul 112 şi a spus că ar fi fost rănit de glonţul tras de agentul de pază, solicitând deplasarea unui echipaj medical. La sosirea ambulanţei, acesta a refuzat îngrijirile sau internarea, însă echipa de prim ajutor a constatat că bărbatul avea o escoriaţie de circa un centimetru lungime, în zona superioară a capului.

În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunile de uz de armă fără drept, lovire şi alte violenţe. Ancheta în acest caz continuă sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.