Focuri de armă în sudul Parisului: O poliţistă a murit în urma rănilor VIDEO

Mai multe focuri de armă au fost trase, joi dimineaţă, în sudul Parisului, potrivit unor surse din Poliţia franceză, citate de LeMonde. Două persoane au fost rănite, o poliţistă şi un agent de salubritate. Poliţista a murit la scurt timp după atac în urma rănilor suferite. Nu se ştie dacă acest incident este legat de operaţiunea de depistarea a suspecților în atacul de la Charlie Hebdo.

08 ian. 2015, 07:45

Mai multe focuri de armă au fost trase, joi dimineaţă, în sudul Parisului, potrivit unor surse din Poliţia franceză, citate de LeMonde. Două persoane au fost rănite, o poliţistă şi un agent de salubritate. Poliţista a fost împuşcată în spate şi a murit la scurt timp, în urma rănilor. Un bărbat, înarmat cu MP5, a tras spre ofiţeri la scurt timp după ora 8 am, şi a fugit cu o maşină.

Incidentul a avut loc pe strada Pierre-Brossolette, în Montrouge. Autorul atacului ar fi un bărbat de origine africană, care purta vesta antiglonţ.

Un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne, Pierre-Henri Brandet, a declarat joi că pare „puţin probabil” ca acest nou incident să aibă vreo legătură cu atacul comis miercuri asupra săptămânalului Charlie Hebdo.

Primarul din Montrouge a declarat la Europa 1 că polițista a intervenit în urma unui accident de mașină, când a fost atacată pe bulevardul Pierre-Brossollette, care leagă orașul de Paris. „Un vehicul a oprit şi din interior s-a tras spre agentul de poliţie”, a declarat Jean-Loup Metton.

Autorul focurilor de armă ce au avut loc joi dimineața în sudul Parisului și care s-au soldat cu un mort şi un rănit, nu a fost prins, a anunțat ministrul de interne Bernard Cazeneuve, relatează AFP.

‘Procurorul republicii va demara o acțiune publică astfel încât autorul acestei crime să fie identificat imediat și să poată fi arestat’, a declarat ministrul, care s-a deplasat la Montrouge, la periferia Parisului, unde a avut loc incidentul. Surse ale poliției declaraseră anterior că un bărbat de 52 de ani a fost arestat după aceste fapte.

Deocamdată nu există indicii care să arate vreo conexiune între acest incident și atacul de miercuri de la sediul publicației Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți și 11 răniți.

Potrivit unor surse apropiate dosarului, şapte reţineri au fost efectuate în cursul nopţii în anturajul celor doi suspecţi căutaţi după comiterea atacului împotriva biroului din Paris al publicaţiei Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi.