Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a cerut audierea a 65 de persoane şi a dezvăluit politicienii sprijiniţi de SRI UPDATE VIDEO

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a declarat marţi, la sosirea la Comisia parlamentară de control al SRI, că va vorbi în faţa parlamentarilor despre încălcarea legii şi despre utilizarea mandatelor de siguranţă naţională în mod ilegal, dar şi despre "culoarele Justiţiei".

18 sept. 2017, 11:49
Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a cerut audierea a 65 de persoane şi a dezvăluit politicienii sprijiniţi de SRI UPDATE VIDEO

UPDATE: Claudiu Manda, președintele Comisiei de Control al SRI, a oferit detalii incredibile despre dezvăluirile făcute de Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, în fața acestui for parlamentar.

Președintele Comisiei parlamentare de control asupra activității SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat marți că fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a prezentat la audierile de marți probe în ceea ce privește mandatele de ascultare pe presupuse fapte de terorism sau conexe și cum erau prelungite acestea.

„Ne-am propus să înțelegem cum funcționa mecanismul în interiorul SRI în ceea ce privește mandatele de ascultare pe presupuse fapte de terorism sau conexe, mandate care erau — spune Dragomir — pe câte 6 luni, prelungite pe câte 3 luni, care duceau până la 5 ani de ascultare, după care aceste informatii au fost solicitate de DNA și folosite de DNA în acuzarea persoanelor de infracțiuni de corupție. Dragomir a prezentat probe în acest sens, mandate și ne-a explicat cum funcționau lucrurile în perioada 2009-2013 și unde ar trebui să verifice Comisia pentru a se edifica. S-a referit doar până în 2013”, a detaliat Manda.


„A dat exemple de oameni politici care au fost sustinuti de SRI, a indicat persoanele din conducerea SRI care a dat ordinele. am si repetat unele intrebari, pentru ca nu ne venea sa credem. Ne-au socat numele. Culoare media folosite pentru a spijini mediatic diverse persoane politice. Și ne-a dat un nume, un fost președinte al Camerei Deputaților.

O să îl audiem iar marțea viitoare. Ne-a prezentat probe, mandate, despre cum funcționau lucrurile în perioada 2009-2013 despre mandatele de interceptare pe siguranță națională. Am vorbit despre acele canale din justiție. E un subiect neepuizat, îl vom dezvolta în detaliu. A lăsat la comisie o listă cu 65 de persoane cu ofițeri din SRI, oameni din politică, din media și din mediul politic pe care i-am putea invita la Comisie. Vom stabili care e ordinea și dacă putem să îi invităm la audieri. Sunt oameni din SRI despre care spune că au încălcat legea și urmează să aflăm. În sprijinul acuzațiilor sale a dat exemple de persoane politice care au fost susținute de persoane din SRI. A dat și nume, urmând ca săptămâna viitoare să aucă probe. Este vorba despre un fost președinte al Camerei Deputaților. A vorbit despre țintele pe care le alegeau cei din SRI și ne-a dat ca exemplu modul prin care DNA și SRI au anchetat.”, a spus Claudiu Manda.


UPDATE: Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost audiat marți în Comisia parlamentară de control a activității SRI. Acesta a propus audierea a 65 de persoane „în ceea ce privește înțelegerea statului paralel din ultimii 15 ani”.

Persoanele propuse pentru a fi audiar sunt ofeți activi ai SRI, ofițeri în rezervă, oameni de afaceri și oameni din media. 

”Sunt 65 de persoane pe care am dorit să le comunic comisiei pentru a fi audiate”, a spus Daniel Dragomir la încheierea audierii sale, el refuzând să dea nume ale persoanelor care se regăsesc pe acea listă.

Întrebat dacă este vorba de oameni care pot influenţa, în momentul de faţă decizii ale autorităţilor statului, Dragomir a spus: ”Unele, da. Altele, nu”.

Fostul ofiţer a precizat că, în viitor, va prezenta noi probe care să-i susţină afirmaţiile de până acum. ”În viitorul apropiat voi face declaraţii privitoare la toate aspectele pe care le-am semnalat până acum. Şedinţa comisiei a fost un foarte concretă şi tehnică”, a mai spus Dragomir.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir este audiat marţi, în Comisia de control a SRI din Parlament, ca urmare a dezvăluirilor făcute de Dragomir în spaţiul public.

„Azi voi vorbi despre două lucruri importante. În primul rând despre încălcarea legii şi despre utilizarea mandatelor de siguranţă naţională în mod ilegal în dosarele de corupţie şi, în al doilea rând, vom vorbi despre culoarele Justiţiei. În rest, discuţia se va extinde în funcţie de întrebările care îmi vor fi adresate”, a declarat Daniel Dragomir, înaintea audierii.

Președintele Comisiei pentru controlul activității SRI, Claudiu Manda, a declarat, la începutul ședinței, că vor fi abordate două subiecte, urmând ca membrii comisiei să mai aibă întâlniri cu Daniel Dragomir.

„Domnul Dragomir m-a rugat să fim înțelegători să avem astăzi o întâlnire cam de două ore — două ore și jumătate. Sunt destul de multe lucruri pe care domnia sa vrea să le transmită comisiei. O să avem doar două subiecte la care să ne referim astăzi. Dacă reușim să le parcurgem pe toate și să primim documentele necesare este în regulă, avem ce să studiem. În contextul în care nici acestea nu o să le finalizăm, urmează în întâlnirile viitoare. Nu am stabilit un calendar al întâlnirilor viitoare. O să stabilim cu domnia sa să fie invitat și la alte ședințe”, a adăugat Manda.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a făcut o serie de dezvăluiri la România TV, potrivit cărora rechizitoriile prezentate de procurorii DNA în instanţă erau scrise de ofiţerii SRI. Ca urmare a dezvăluirilor făcute de Daniel Dragomir la România TV, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că ceea ce a apărut în spaţiul public este foarte grav, iar Dragomir ar trebui chemat „rapid” la audieri în cadrul Comisiei de control al SRI.