Fostul director general al Hidro Prahova, trimis în judecată de DNA, după ce a făcut un acord de vinovăţie cu procurorii

Fostul director al Hidro Prahova, Dumitru Pantea, a fost trimis în judecată, luni, pentru luare de mită, după ce a făcut un acord de vinovăţie cu procurorii DNA. Potrivit anchetatorilor, Pantea a fost de acord cu doi ani de închisoare cu suspendare. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Prahova.

18 dec. 2017, 19:32
Fostul director general al Hidro Prahova, trimis în judecată de DNA, după ce a făcut un acord de vinovăţie cu procurorii

„Pantea Dumitru va fi obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul următoarelor entităţi: Primăria comunei Ciolpani, judeţul Ilfov şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov – Centrul de Bătrâni Ciolpani”, precizează DNA.

„În perioada 5 iulie 2011 – 1 septembrie 2012, inculpatul Pantea Dumitru, în calitate de director general al S.C. Hidro Prahova S.A., societate cu capital integral de stat la care Consiliul Judeţean Prahova este acţionar majoritar, a primit suma totală de 50.400 lei, disimulată sub forma unor drepturi salariale plătite de o societate controlată de inculpatul Boeru Gheorghe, în schimbul sprijinului acordat firmei administrate de acesta din urmă, pentru câştigarea, la o licitaţie, a contractului de „Asistenţă tehnică pentru managementul proiectului, proiectare şi supervizare lucrări” cu SC Hidro Prahova SA”, spun procurorii DNA.

Ajutorul acestuia s-ar fi materializat prin Concret: furnizarea de date şi informaţii de la comisia de evaluare a ofertelor şi furnizarea unor date tehnice necesare adaptării documentaţiei pentru câştigarea contractului de achiziţie publică, desemnarea unor persoane de încredere în comisia de evaluare a ofertelor, punerea la dispoziţia firmei favorizate, a răspunsurilor SC Hidro Prahova SA Ploieşti, la căile de atac formulate de către participanţii nemulţumiţi la licitaţie (informaţii ce au fost folosite ulterior de firma respectivă la Consiliul Naţional de Soluţionare al Contestaţiilor – C.N.S.C. şi la Curtea de Apel Ploieşti pentru a se menţine decizia de atribuire a contractului), explică DNA.

„Întrucât contractul iniţial nu prevedea ca SC Hidro Prahova SA (beneficiar) să realizeze plăţi în avans către firma câştigătoare (consultant), inculpatul Pantea Dumitru a insistat pentru modificarea condiţiilor de atribuire a contractului de consultanţă şi încheierea unui act adiţional care prevedea plata avansului”, spun procurorii.