Fostul ministru Gabriel Sandu şi Dinu Pescariu, la DNA în dosarul Microsoft

Fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, a fost adus cu duba la sediul DNA. Asta după ce, luni dimineaţa, omul de afaceri Dinu Pescariu s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat în dosarul Microsoft, în care sunt anchetate fapte de corupţie.

RomaniaTV.net
11 sept. 2017, 09:06
Fostul ministru Gabriel Sandu şi Dinu Pescariu, la DNA în dosarul Microsoft

Gabriel Sandu a fost adus cu duba din penitenciar, unde își ispășește pedeapsa de trei ani de închisoare primită într-un alt dosar Microsoft. Cel mai probabil, fostul ministru a fost citat la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoștință de către procurorii anticorupție faptul că este pus sub urmărire penală după ce aceștia au primit un aviz în acest sens de la președintele României. 

Pe de altă parte, Dinu Pescariu, unul dintre denunţătorii din dosarul Microsoft, anunţă dezvăluiri despre afacerile de milioane de euro. Omul de afaceri a fost chemat astăzi la DNA pentru a da declaraţii in dosar. 

„Cât de curand o sa stau sa povestesc sa stam de vorba mai pe indelete…nu vreau sa comentez scandalul din justitie. Imi pare extrem de rau de acest scandal cu microsoft, as da timpul inapoi cu mare drag”, a declarat Dinu Pescariu la DNA.

Gabriel Sandu este acuzat de abuz în seriviciu cu obținerea de foloase pentru sine. Potrivit anchetatorilor, în perioada în care acesta era membru al Guvernului, ar fi primit peste două milioane de euro de la oamenii de afaceri Dinu Pescariu și Claudiu Florică, iar în schimb le-a faclitat acestora câștigarea unei licitații pentru licențe Microsoft.

DNA a deschis până acum trei dosare în care anchetează afacerile cu licenţe informatice. În primul au fost condamnaţi fostul ministru Valerian Vreme şi fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Cel de al doilea, în care sunt cercetaţi 9 foşti miniştri, este blocat pentru că nu există avize ale Parlamentului.

În cel de al treilea sunt anchetaţi oamenii de afaceri Dinu Pescariu şi Claudiu Florică. Claudiu Florică şi Dinu Pescariu se află sub control judiciar, în dosarul în care sunt acuzaţi de instigare la abuz în serviciu pentru că i-ar fi dat fostului ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu peste 2,1 milioane de euro pentru ca firma lor să obţină, în 2009, un contract pentru licente software.