Fostul primar interimar Ştefănel Dan Marin îşi va da demisia din CGMB

Fostul primar general interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, a declarat marți, că își va da demisia din postul de consilier municipal, motivând că "așa este moral și corect".

19 ian. 2016, 17:30
Fostul primar interimar Ştefănel Dan Marin îşi va da demisia din CGMB

Îmi voi da demisia din postul de consilier general, pentru că așa este moral și corect„, a declarat fostul edil, potrivit Agerpres.

Ștefănel Dan Marin consideră că solicitarea UNPR privind emiterea un ordin prin care să se constate încetarea de drept a mandatului său de consilier municipal este justificată.

Din punct de vedere legal, ea este perfect justificată, dar corect ar fi să întreprindă toate demersurile legale, în sensul de a mă informa în scris despre această demitere din partid„, a spus fostul edil interimar.

El nu crede că dacă s-a alăturat Mișcării Populare (MP) aceasta trebuie să obțină un post de consilier municipal în plus.

În momentul în care am considerat că nu mă mai regăsesc în partid, în PP-DD, UNPR, ar trebui să le luăm pe ambele la pachet, deci în acel moment oricum îmi voi da demisia din Consiliu, pentru că vreau să le arăt că nu stau într-o funcție de consilier general, nu mă bazez pe faptul că, dacă am schimbat partidul, partidul trebuie să capete un consilier general în plus, departe de noi gândul acesta — și de mine, și de Mișcarea Populară — iar ca idee sau ca o altă sugestie imaginați-vă că, dacă aș fi dorit să țin neapărat la o funcție, în momentul de față eram primar general, dacă aș fi vrut să fac concesii„, a arătat Ștefănel Dan Marin.

El a adăugat că nu a avut adeziune la UNPR.

Eu nu am avut adeziune la UNPR, printr-o fuziune s-a considerat că membrii de drept PP-DD devin UNPR, deci în acest moment eu nu știu unde să îmi trimit (demisia din partid — n.r.), să spunem că ar trebui să trimit o hârtie, dar pe de altă parte comunicarea oficială la modul că îmi dau demisia din UNPR și mă înscriu în MP, ceea ce am și făcut, se consideră perfect legală„, a menționat Ștefănel Dan Marin.

Fostul edil consideră că, decât să stea într-un partid fără a avea activitatea pe care și-o dorește, mai bine își găsește un proiect nou. „La mine a fost o chestie mai mult de principiu: în momentul în care nu te mai regăsești în acțiunile, activitățile sau în proiectul partidului din care faci parte eu cred că, decât să stai într-un partid fără a avea activitatea pe care tu ți-o dorești, este mai bine să îți găsești un proiect sau să începi unul”, a adăugat Ștefănel Dan Marin.

UNPR a solicitat prefectului municipiului București să emită, în conformitate cu prevederile legale, un ordin prin care să constate încetarea de drept a mandatului de consilier municipal al lui Ștefănel Dan Marin. „Având în vedere faptul că, în urma fuziunii cu PP-DD, UNPR și-a subrogat atât drepturile, cât și obligațiile PP-DD, solicitarea are la bază prevederile Legii partidelor politice nr. 14/2003, potrivit cărora înscrierea într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior”, se arată într-un comunicat al UNPR.